Dozajlama Sistemi Hakkında

brkbysl

Üye
Katılım
5 Ara 2010
Mesajlar
94
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar, Su ve Pigment karışımı yapılarak bir dozajlama sistemi kuracağız. Suyun ve Pigmentin miktarları girilerek karışım tankına gönderilecek aslında basit bir sistem sizden isteğim tavsiye ve önerileriniz ayrıca bu konuda hazır projeler, örnekler var ise bilgi edinmek amaçıyla paylaşırmısınız ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
loadcel ve onların donusturuculerı ile cok kolay yapa bılırsınız uygun urunlerı secerek
 
Hidroponik gübreleme sistemi yapmıştık.
5-6 tane farklı kimyasalların bulunduğu tank, tanklardaki su, kimyasal bilgileri, sıcaklık vs. ölçülüyor.
Her tankın kendi motoru, valfleri, flow sensör, vs. var.
Motorlar karıştırma, yıkama, ana tanka yönlendirme için.
Ana tankta hedeflenen karışım oluşuyor, istendiği kadar kullanılacağı yere basılıyor.

Sistemin geneli mcu ile kontrol ediliyor. mcu lar modbus üzerinden bir plc ile konuşuyor.
PLC illede PLC istendiği için. Bana kalsa sadece mcu ve PC kullanır, CAN ile haberleştirirdim.

Birde PC üzerinde SQL tabanlı, log tutan, hangi günde, nereye hangi karışım gönderilecek vs. planlamasını yapan bir yazılım.
 
senin işini boya makinalarında kullanılan eliar sistemi yapabilir ama malzemalerini almışsın bunlarda değişiklik yağmak zorunda kalabilirsin istersen bi eliar servisiyle görüş derim
adresi burada;http://www.eliar.com.tr/tr/iletisim
ben çorludaki çalışanların birkaçını tanıyorum düzgün iş yapıyorlar
 
Basit bir sistem var , farkli markalarda , farkli boyut ve güclerde dozaj pompalari var. Googledan kolaylikla ulasabilirsin.
 
Selammun Aleykum,
Sizin ihtiyacınız olan tek şey REÇETE.
Reçete mantığı ile PLC, HMI, Scada üzerinden istediğiniz tüm hareketleri yapabilirsiniz. Manevra alanınız çok geniş olur, istediğiniz miktarları istediğiniz zaman aralığında istediğiniz hassasiyette dozajlayabilirsiniz.
Ayrıntı verirseniz daha fazla yardımcı olmaya çalışırız.
 
Selammun Aleykum,
Sizin ihtiyacınız olan tek şey REÇETE.
Reçete mantığı ile PLC, HMI, Scada üzerinden istediğiniz tüm hareketleri yapabilirsiniz. Manevra alanınız çok geniş olur, istediğiniz miktarları istediğiniz zaman aralığında istediğiniz hassasiyette dozajlayabilirsiniz.
Ayrıntı verirseniz daha fazla yardımcı olmaya çalışırız.

Verilen son kararda çuval halde gelen pigmenti silo sistemine aktarıp, girilen kg ile tartılıp karıştırıcı tankına aktarılmasını sağlamak. Burda bi silo dolum sistemi ile tartım yaparak boşaltma sistemi oluşturulacak. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
 
neden boyle bir yol izleniyor, karistiricinin yukleme kapagi yokmu?
 
Bu sistem bir beton santrali üzerine kurulacak. Bu pigment olayı hammaddeye renk katacak. Beton santralimizin karıştırıcı tankı 10m ye yakın yükseklikte bulunmakta. Karıştıktan sonra bantlar üzerinden makinaya aktarılıyor. Bizim istediğimiz bu toz pigmenti istenilen kg'da tartıp karıştırıcı tankına aktarmak.
 
pigmenti denseyor ilemi yoksa kefeli bant ilemi aktaracaksiniz? bu kadar sormamin amacini yanlis anlamayin prosesi bilmeden afaki konusmak bilgi kirliligi olur ancak.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,673
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst