Doğru iş seçimi için yardım talebi

Katılım
26 Ara 2013
Mesajlar
5
Puanları
1
Arkadaşlar Meraba herkese..

Makine Mühendisiyim ve yaklaşık 4 aydır Nonwoven(Dokumasız Kumaş) ,Islak mendil örnek olabilir, üreten bi firmda İşletme Mühendisi olarak çalışıyorum.Bu sırada bulundugum şehirde sanko tekstile Bakım mühendisi olarak iş başvurusu yapmıştım ve ordanda çağrıldım.
bu durumda nasıl karar vereceğimi bir türlü bilemiyorm. Bana yardımcı olabilecek mühendis arkadaşlar varsa bekliyorm.Şu anda çalıştığım yere istifa dilekçemi verdim ama adamlar kabul etmedi ve sanko nun verdiğinden daha iyi bi ücret vericekler kabul edersem.Bu arada ben onlara başka bi yerde iş buldugumu söylemedim sadece ayrılmak istediğimi ve burda devam etmek istemediğimi söyledim.

Sizce hangisini seçmeliyim???
 
Son düzenleme:
merhaba.bence iş değişikliği yapmaktaki amacınızı sorgulamanız gerekmektedir.neden değiştirmek istiyorsunuz.daha iyi bir ücret mi?daha iyi çalışma şartları mı?kendinizi meslek olarak geliştirmek mi istiyorsunuz?bunları değerlendirip karar vermelisiniz.eğer şartlar aynıysa iş değiştirmek iyi bir karar değil bence.yeni bir işyerine uyum sağlamakta zor oluyor.sizin için önemli olan kriterleri göz önüne alıp değerlendirme yapın.sanko holding iyi bir firma.geleceğinizi orada görüyorsanız seçiminizi ondan yana kullanın.iyi günler.
 
Biraz geç cevap yazıyorum ama teşekkürler ilginiz için..Karar verdim bakalım umarım sonuda iyi olur.
 
Her insanın tercihleri farklı farklıdır. Genelde hayat çalışana iki seçenek sunar;

1)Daha iyi çalışma şartları, rahat ve nispeten huzurlu bir ortam, hafta sonu tatil, kendine ve ailene çok vakit ayırabileceğin fakat maaşı düşük bir iş. (Genel olarak Kamu)
2)Her açıdan zor bir çalışma ortamı, sürekli mesai, kendine ve ailene vakit ayıramayacağın bir iş, maaşı iyi. (Genel olarak özel sektör)

Siz özelde olduğunuza göre 2.maddeye tabisiniz bu durumda biraz daha huzurlu bir ortam biraz daha iyi bir maaş seçeneklerine göre karar vermelisiniz. "Gelen gideni aratır" deyimi genellikle doğrudur. Çalıştığınız yerde huzur yoksa yeni bir iş'e yönelmeye(riske) değer diyorum.
Anti parantez benim tercihim hep 1.seçenekten yana oldu.
 
insan yaptıkları için değil değil yapmadıkları için pişman olur sürekli aklında acaba gitsem daha mı iyi olurdu diye bir düşünce olacak bence git yanılsan bile seçin senin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,708
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst