Dimmer Sistemi Tasarruf Sağlar mı ?

Katılım
29 Haz 2007
Mesajlar
24
Puanları
1
arkadaşlar merhaba benim bildiğim kadarı ile dimer de tasarruf sağlanmaz fakat iş yerimde arkadaşımın biri benim aksi mi düşünüyor siz değerli meslekdaşlarımdan bu konu hakkında yardımınızı bekliyorum. cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.saygılarımla
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Flamanlı bir ampulü, triyaklı bir dimmerle kısmaktan bahsediyorsanız, sağlar.
 
mrb arkadaşlar ben şunu sormak isterdim.dimmerler gerilimimi düşürüp yükseltir.yoksa faz açısınımı düşürüp yükseltir.......ben ikinci şık olduğunu düşünüyorum faz açısını düşürüp yükseltir bundan dolayı tasarruf sağlamaz.gerilim trafoyla düşürülür.benim düşüncem..........
 
kardeş zaten statik anahtarla dimmerleme faz açısı ile oynamaktır.gerilimi değiştirirken sen zaten faz açısı sürekli değişir güç.
 
yanlış hatırlamıyorsam dimmerler ayarlanabilir seri bağlı direnç
 
Akkor flamanlı lamba için
P= U.I formulünden
dimmer devresi lambadan geçen akımı azalttığı için dolayısıyle şebekeden çekilen güç azdır ve tasarruf sağlanır
 
Dimmerler kademesiz ışık ayarı yaptığı için ihtiyacınız kadar ışık sağlayabilirsiniz. Dimmerle kullanılacak akkor flamanlı ampul maksimum ihtiyaca göre seçilir ortama göre istediğiniz ışık miktarı ayarlanır. Dimmerle kullanılan akkor flamanlı ampulun ömrüde çok uzun olur. Flamanlar daha düşük akımla çalıştığı için daha uzun ömürlü olur. Böylece iki şekildede tasarruf tasarruf sağlamış olur. Dimmerler alternatif akımda kullanılabilirler. Rezistans yapısında ampul ve ısıtıcı, kollektörlü AC motorlar, transformotorlerde kullanım alanlarındandır. Aklıma gelenler bunlar başkalarıda vardır muhakkak.
Selamlar.
 
Eger dimmerli lamba sisteminde isigi sonuna kadar acmazsaniz tabiki tasarruf saglarsiniz.
 
mrb arkadaşlar şunu öğrenmek isterdim.lümen kontrol sistemleriyle dimmer sistemleri arasındaki fark nedir.......
 
Ortamdaki isik siddetini ayarlamak gerektiginde isik kaynaginin onune konan fiziksel engeli saga sola kaydirabilirsin. Bu durumda isik miktari ayarlanabilir ancak lamba max siddette yanmaya devam eder ve her hangi bir ekonomi yapilmaz.

Isik miktarini reosta ile de ayarlayabilirsin ancak bu durumda isigi azalttiginda reosta isi uretir ve gene kaybi olur. Ancak bu lamba onune konan engelli kontrola kiyasla daha verimlidir.

Dimmerde ise kayip olmaz. Isigi azalttiginda elektrik tuketimin de kendiliginden azalmis olur.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,875
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst