Dikkatimi çekti, neden bu oran düşük?

İsm@il

Katılımcı Üye
Katılım
3 Şub 2008
Mesajlar
1,022
Puanları
81
Arkadaşlar bunu bir stem bir eleştiri gibi görmeyin sadece dikkatimi çektiği için yazıyorum.

Forumda kayıtlı üye sayısı oldukça yüksek. 41416 üye kayıtlı durumda bu oldukça sevindirici bir rakam.
Ama mesaj durumunu baz alıp şunu sonucu gördüm 7826 kişi mesaj yazmış. Bunlara mesaj sayısı 1 olanlarda dahil tabi bu tek mesajlarda, içerik nedir bilinmez. Muhtemelen bir soru, teşekkür, ya da bir görüş bir fikir.

Bunun yanında 33590 kişinin hiç bir şekilde mesaj yazmamış olduklarını gördüm.
Doğal olarak şu düşünce aklıma geldi "bunlarda sanırım işini görünceye kadar kayıt oldular" tam bu esnada bir kullanıcının kayıt tarihinin 2006 olduğu, hiç mesaj yazmadığı ve online olduğu dikkatimi çekti. Şaşırdım

Peki sizce bu neyin sonucudur?, sebebi nedir?, neden?, niçin?,.... (Zira ben, buranın toplumuzun bir aynası olduğu düşüncesindeyim)

Bu konuda hedef göstermeden, şahısları örnek vemeden görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
Tespit = Sebep = Sonuç

İyi bir tespit malesef üyeler işini görene kadar forumda kalıp daha sonra birdaha uğramıyorlar. 2-3 Ayda bir hatırlatıcı bir email gönderiliyor ama etkisi 1 haftayı geçmiyor. Yönetim olarak elimizden malesef fazla birşey gelmiyor. Kimseyi zorla forumda tutamıyoruz. İstiyoruzki üyeler kendi kendilerine severek foruma katılsınlar.
 
slm
sn:abuzettin20
forumda (aktif üyeler hariç ) kapkaççı gibi yapıyolar.gelen lazım olanı arama motoru kullanarak alıyo sonra çekip gidiyo.bildiği bişeyide paylaşmak zorunamı gidiyor artık yada bilgisinimi kıskanıyo nedir anlam vermek zor.iyi niyetlede düşünürsek bu alacağını alıp gidenler (kapkaççılar) hiçbirşey bilmiyorlar, sorulan sorulara zahmet edip cvp yazmıyolar derim ben.çok zor bişey değil aslında şurda 2 dakkanı ayırıp bilgiyi paylaşmak.sıkışınca saatlerini ayırıyosan bildiğin bişey olduğundada bişeyler yazmalısın.
tekrar söyleyim aktif üyeler üzerine alınmasın...
 
Bence çok güzel bir durum.Demek ki o kadar kişi başı sıkışınca foruma başvurmuş,başka değişle bu forum o kadar kişinin işine yaramış.Daha ne istiyonuz :)
Bir de sayın abuzittin kardeşim,sorulara bakarsanız aslında çoğu öyle kolay sorular değil.Foruma üye olan herkes de bunların cevabını bilmeyebilir.
Bir de şu var.Zaten burada bir çok konu konuşulmuş.Yazılmış çizilmiş.insanlar google den sorunu ararken karşılarına forum çıkıyor.Kayıt oluyorlar.Sorunlarının cevabını,çizimi,dökümanı indiriyorlar.Bir şekilde işlerini görüyorlar.Yani olay mesajlaşmaya gerek kalmadan halloluyor.Aslolan da bu değil midir.Araştırırsın,bakarsın,incelersin.Hala çözüm bulamazsan birisine sorarsın.
 
Kapkacci benzetmesi cok hosuma gitti...Dogru da bir tespit gercekten...Bence bu bahsettigimiz insanlar biraz da ''paylasmanin guzelligi'' nden haberdar olmadiklari icin bu sekilde davraniyorlar...Burda emek sarfediliyor, kafa patlatiliyor,insanlara samimice yardim ediliyor ama bunun bir sekilde karsiligini aliyoruz...Kucuk bir tesekkur mesaji veya populerite bile insanlara paylasmaya hevesle devam etmeye yonelik motive edebiliyor...Niye cunku paylasmanin guzelligini yani tadini almisiz bir kere...hatta bagimlisi bile sayilabiliriz...Insanlari tabii ki burda zorla tutamayiz ya da onlardan minnet borcu bekleyemeyiz ama onlarin da bir sekilde bizden faydalandigini bilmek bile mutluluk verici...Ben ayni olayi yabanci forumlarda yapiyorum mesela, dokuman indirebilmek icin hayali uyelik yapiyorum:) Ama o sitelerin ismini ezberledim....
Yeni gelen insanlara karsi biraz daha sefkatli davranmanin da dogru oldugunu dusunuyorum...Ki onlara kalici ve uzun vadeli karsilikli paylasimlarin ilk kapisini guzelce acmis olalim...Kolay gelsin
 
Bana göre form ekibi görevini dört-dörtlük yapıyor.eğer soru yada mesaj yazılmıyorsa.kişileri zorla düşüncelerini yazmaya zorlayamayız.belki klavyede tuşlara dokunmaya üşenenler olabilir.onlarıda saygıyla karşılıyoruz.arkadaşlar;bilgili insan bilgiyi paylaşandır.diyorum ben ,bilmiyorum siz bu konu hakkında ne diyorsunuz?tüm forum ekibine kolay gelsin.
 
ozaman şöyle diyelim mi "Bizi izlemeye devam edin" :)
 
Bende alışkanlık oldu, siteye girer girmez hemen en aşağıda online üyelerimiz bölümüne bakıyorum. Takriben 100 kişi civarında ve hiç değişmeyen demirbaş kişiler. Onlarında hangi bölümde daha aktif olduklarını, hitap şekillerini, yazı karakterlerini ezberledim.

Aslında ben de bu siteyi google' da arama yaparken bulmuştum. Bulduktan sonra da hiç çıkamadım.
 
abuzettin20 ' Alıntı:
ozaman şöyle diyelim mi "Bizi izlemeye devam edin" :)

Sn.abuzettin20 ;
Bu günde herzamanki gibi çok espirutuelsiniz.
Teşekkür ederiz,yakın gözlemlerinizden dolayı,umarızki mevzubahis olan herkez birgün bu forum'un bütünlügünün ve kalitesinin farkına varıp bizlerle beraber olacaktır.
Saygılarımla;
 
kim ne yaparsa yapsın ben bu forumu asla bırakmaya niyetim yok teknik olarak çok yetenekli arkadaşlar var her konuda görüş ve fikir alıyoruz yönetim kadromuzda iyi ben çok memnunum her akşam işten sonra ilk işim foruma girmek ve çıkmamak oluyor :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,019
Kullanıcılar
450,227
Son üye
kullanıcı2343

Yeni konular

Geri
Üst