delta panel aktif alarm tablosu ?

Ali Arda

Üye
Katılım
20 Ocak 2008
Mesajlar
181
Puanları
1
Yaş
41
Benim sorunum şu s7 200 ile dop ae panel kullanıyorum.Panel programında bir aktif alarm tablosu olusuruyorum
alarm bilgisini plc den bir vw adresinden okutuyorum (mesela vw200).İlk alarmı okuyabiliyorum fakat o alarm aktifken (yani alarm ile ilgili giriş plc de aktif iken) baska bir alarm girişini aktif ettiğimde onu göremiyorum.Yani ikinci bir alarmı okuyamıyorum.Sebebi büyük ihtimal plc programı ile alakalı fakat bir yol bulamadım.Plc programında ilk alarm için vw adresine mov_w komutu ile 1 aktarıyorum.Alarm tablosunda bir numaralı alarm listede okunuyor fakat ikinci alarm için aynı vw adresine 2 göndermem gerekiyor.Sorunda burda aynı adrese 2 aktardığımda 2 numaralı alarm okunuyor fakat bu sefer 1 numaralı alarm siliniyor yada 1. alarm aktifken 2 numaralı alarm okunmuyor.Bu sorunu nasıl aşabilirim yardımcı olan arkadaslara şimdiden teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Sn.Ali Arda
Sorununuzun çözümü şu şekilde olmalı
Her alarmiçin basttiğiniz word ün bitlerini set etmeli veya (ayarladığınız alarmdurmuna göre) rest etmelisiniz (0-1) yani word e kople mov tarzı komutlar la yükleme yerine sadece 0,1,2,3,4,5,... 15 bitlerini durumlarını değiştirmelisiniz.
Bu sorununuzu çözecektir. Simens kullanmadığım için word içinde bitlerin durumlarını değiştiren komut nedir bilmiyorum.

Saygılar
 
İşte bu işlemi nasıl yapabilirim word adresindeki bitlere tek tek nasıl erişebileceğimi bilmiyorum.
 
abuzettin20 ' Alıntı:
Sn.Ali Arda
Sorununuzun çözümü şu şekilde olmalı
Her alarmiçin basttiğiniz word ün bitlerini set etmeli veya (ayarladığınız alarmdurmuna göre) rest etmelisiniz (0-1) yani word e kople mov tarzı komutlar la yükleme yerine sadece 0,1,2,3,4,5,... 15 bitlerini durumlarını değiştirmelisiniz.
Bu sorununuzu çözecektir. Simens kullanmadığım için word içinde bitlerin durumlarını değiştiren komut nedir bilmiyorum.

Saygılar
Dediğiniz gibi uyguladım fakat buda çözüm olmadı yani (v200.0 bitini set ettiğimde yine mesaj görüntülenmedi) bunun baska bi yolu olmalı
 
Sn.Ali Arda

örneği inceleyin, gerekli ayarları yapmanız gereken yerleri bulamssanız bildirin
(Ekranın dahili wordü kullanılmıştır $10) off-line similasyon da deneyin

Saygılar,
 

Ekli dosyalar

  • Alarm.zip
    2.3 KB · Görüntüleme: 49
Bir fikir olustu deneyip durumu buraya yazarım sağolun
 
Sayın abuzettin20 panel üzerinde tanımladığınız butonlardan hata $10 adresinden okuma yaparak hata mesajı çıkıyor fakat ben gercek giriş kullanmak istiyorum.Bunun için bir buton tanımlıyorum butonun okuma adresi olarak plcnin girişini yazıyorum (mesela I0.0) yazma adresi olarakta $10.0 bu durumda alarm tablosunda alarmı göstermesi gerekiyor burda bir yanlışlık varmı.
 
bu durumda alarm tablosunda alarmı göstermesi gerekiyor burda bir yanlışlık varmı.

evet bu düşünceniz yanlış

Gerekli ayarlar için değişiklik yapmanız gereken menüler
1. seçenekler\AlarmSetup -> açılan menüde en üst sola okuma kısmına PLC ye ait bir word adresi girin, (örneği inceleyebilirsiniz)

2. alttaki satırlar bu word ün 0. bitinden 15. bitine dek gider, ve bit'in 0 veya 1 olma durumuna göre yazılacak mesajı içeriri (renk, alarm oluştuğunda hangi sayfaya gidilecek, ve alarm durumu bit 1 -> on, 0 -> off)

3. element\Alarm menüsünden görmek istediğiniz alarm şeklini eklemeniz gerek (örnekte en çok tercih ettiğim 3 adedini koymuştum)

PLC kısmına gelince de söylediğim gibi siemes ile fazla tanışıklığımız yok, sadece size bu kısımda lazım olan alarm girişleri ile, ekranda tanımlamış olduğunuz word'ün bitlerinin durumlarını kontrol etmek

yani acil stop basıldı -> giriş1 0 oldu -> word'ün 0. bitini 0 yap(ekranda off ise), ya da tercihen 0.bitini 1 yap (ekranda on ise)

hepsi bundan ibaret (ben örnekte HMI nin dahili iç hafızasını kullanmıştım)

Kolay gelsin
 
tekrar bi deneme yapacağım insallah olur tanımlamaların hepsini dediğiniz sekilde yaptım ama sonuc alamadım belki gözden kacırdığım birşey olabilir
Teşekkürler
 
Bir türlü beceremedim bu alarm işini panel üzerine buton tanımlayarak oluyor fakat ben plc girişinden aldığım sinyalle alarmı göstermek istiyorum bunu yapamadım.Yani sunu yapabilen yokmu I0.0 basınca listede yazan 1. alarm listede çıksın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,554
Mesajlar
918,511
Kullanıcılar
450,553
Son üye
bugraaa6606

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst