Deger karsılastırma

djalp

Üye
Katılım
17 Mar 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
38
iyi gunler
yurutmekte oldugum projede bir yerde takıldım.. bir kac ornek yaptım fakat aklıma yatmadı yardıma ihtiyacım var..
surekli artan bir deger var bu deger bir sure sonra artmayı kesiyor ve azalmaya baslıyor ben tam artmayı kestigi noktayı bulmam gerekiyor yani tepe noktasını bunun için ise son 3 sn degeri surekli karsılastırmak zorundayım bu konu hakkında yardımcı olurmusunuz ladder diyagramı hakkında bilgi verebilirmisiniz.. cunku tum degerleri hafizada tutup karsılastırmam gerekiyor son degerler.. Eger son değer son 3 saniyede deismiyor yada azalıyorsa islem bitti anlamına gelecek bir diyagram
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
arkadaşım karşılaştırma komutlarında >,<,>=,<=,= gibi seçeneklerin yanında birde <> karşılaştırma bloğu var.bu blok un çalışması şöyle. artan değerin d0 olsun senin tepe değerinde 5000 olsun.bu blok 5000 haricindeki bütün değerlerde çıkış verir d0 5000 olduğunda ise çıkışını keser.bu kesme anını da yakalayıp istediğin gibi kullanırsın.böyle birşeymi arıyordun bilmiyorum.
 
Hayır degerin tepe degeri nerede oldugu bilinmiyor yani her an her degerde dusmeye baslaya bilir benim istedigim surekli karsılastırma yaptırmak 3 yada 5 sn onceki degerle o anki degeri karsılastıracagım eger deger degismiyorsa son 5 sndir yada azalıyorsa cıkıs alacagım.
 
Fatek PLC de F113 SORT (Data sıralama) fonksiyonunu kullanarak tepe değerini bulabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,255
Mesajlar
916,254
Kullanıcılar
450,078
Son üye
karacan00

Yeni konular

Geri
Üst