dalgıç pompa kontrol kartı

Katılım
5 Eki 2008
Mesajlar
41
Puanları
1
Yaş
39
sistem hakkıda bilgi paylaşabilir.
sizlere yardımcı olabilirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
selam
dalgıç pompa kontrol kartında ne gibi özellikler mevcut
mesala akım kontrolu seviye kontrolu basınç kontrolu
haftalık yada aylık sulama gibi
bu konuda görüşelim dilerseniz
 
Genellikle bu tip sistemlerde kullanicinin programlama yapabildigi birim ile pompa kontrol birimi ayri tutulur.
Kullanilacak sensor/transducer tipleri ya belirli standartlara veya belirli markalara bagli tutulur ve universal sayilmazlar.
Sahsi gorusum kisa vadede (3-5 yil gibi) standalone tabir ettigimiz ve sizinde bahsettiginiz takvim bazli sistemlerin, yerlerini, interactive veya kismi Scada bazli sistemlere terk edecegi yonunde.
GPRS sisteminde ki gelisimler, servis saglayicilarin rekabet politikalari, uzaktan kontrol ve takip edilebilir sistemlerin cok daha verimli olmasi gibi sebepler bu dusuncemi daha da kuvvetlendirmekte.
Kisa sure oncesine kadar kuyu ve depo takip/kontrol sistemleri GSM (genellikle SMS tabanli) iken artik musteriler GPRS tabanli istemeye basladi. Bunda musterilerin bilinclenmesi en onemli etken. Ureticilerde buna bagli olarak sistemlerini GPRS tabanina kaydirmaya basliyor.
Sektorun gerisinde kalmamak icin ureteceginiz kontrol birimlerinde bunlari gozonune almanizi siddetle tavsiye ederim. Yurtdisi urunlere karsi acimasizca bir rekabet varken milli olarak bosa harcayabilecegimiz Kurus' umuz yok. Sonucta verimli olmayan her arge projesi milli servetimizden bir kayip.
 
yorumunuz için çok çooook teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım. ben şu anda piyasada bulunan çin malı zaman rölesi faz koruma rölesi ve sıvı seviye rölelerinin önüne geçebilmek için aynı kart üzerinde entegre edilmiş bir kumanda kartı ürettim ve elektrikçilerin işlerini kolayalaştırmak amacıyla. dediğiniz gibi aslında gsm tabanlı sistemler geride kaldı. ama ne yazık ki milletimiz hala ucuz olsun. iş görsün ne olursa olsun mantıyla gitmek te. bunları hala aşma gayreti gösteriyorum.


[email protected] eklerseniz sevinirim.daha detaylı bilgi alışverişi yapmayı dilerim. teşekkürler saygılar....
 
sistemin çalışması 3 fazı algılayıp eğer 3 fazın 3ü de geliyorsa sistemin çalışmasına izinverir aynı zamanda su algılaması yapıp kuyuda yada depodaki suyun durumuna göre sisteme izin verir. şartlar yerine gelip start verildiğin de sistem çalışmaya başlar stop edilinceye kadar veya şartlar dan birisi gerçekleşmezsede sistem durur.aynı zaman da sistem motora yıldız üçgen yol ver me işlemini yapar.kumanda devresin entegre edilmiş durumda dır.kullanıcılar kolay montaj sayesinde. işlerini kolaylık la halledebilirler.
 
bahsettiğiniz dalgıç pompa kontrol sistemine zamanla ihtiyaç duymakatayız,şu an piyasada kullanılan plc kontrollü pompa kontrol panoları yaygındır.ayrıca bazı pompa firmalarının kullanmış olduğu yazılımları kendilerine ait yine plc sistemleri mevcuttur fakat fiyat açısından oldukça pahalı olan bu ürünler kullanıcı tarafından fiyatı göz önünde bulundurularak kullanılmamamktadır.grundfos pompanın mp204 adıyla dalgıç pompalarda kullandığı plc sisteminde kuyuya sıvı seviye sensörü atılmadan akım limiti ayarlanarak kuru çalışma anında pompayı kapatıp belli bir süre sonra tekrar start vermektedir.ayrıca gerilim alt ve üst limit ayarı yapılabilmekte akım ve gerilimdede warning ve stop olarak iki kademe kullanılmaktadır.basıç sensörü,ısı sensörü sisteme bağlanabiliyor uzaktan (kablo ile)start stop yapılabiliyor.izolasyon direnci ölçüyor ayar yaparak limitleyebiliyorsunuz.120 AMPERDEN sonra harici akım transfarmatörü gerektiriyor.v.s bahseetiğim bu özellikler siizn cihazında bulunuyormu yada bu bu cihaza yakınmıdır?maliyet önemli fiyatı uygunmudur.teşekkür ederim kolay gelsin.
 
benim sistemim de çok fazla özellik yok. isterseniz size mail üzerinden çalışma şeklini bağlantı şemasını ve resimlerini gönderebilirim. fiyat bakımından ucuz.üzerinde plc olmadığı için. isterseniz yardımcı olmaya çalışırım. kolay gelsin

[email protected] 0537 363 87 91
 
kartın fotoları ve kullanım klavuzu.
 

Ekli dosyalar

  • arka görünüş.jpg
    arka görünüş.jpg
    90 KB · Görüntüleme: 100
  • ön görünüş.jpg
    ön görünüş.jpg
    92.1 KB · Görüntüleme: 89
  • yan görünüş 2.jpg
    yan görünüş 2.jpg
    87.4 KB · Görüntüleme: 82
  • DALGIÇ POMPA KONTROL KARTI ÇALIŞMA SİSTEMİ.doc
    47.5 KB · Görüntüleme: 106
Bakımını yaptığım dalgıç pompalar aşırı balçık içinde çalışıyor ve haliyle çabuk yanıyor.kuyuyuda temiz tutmam mümkün değil ne yapabilirim saygılarımla
 
sayin suat.exup;
oncelikle durumunuzu bir foto ile paylasirsaniz daha iyi cozumler de bulunur, balcik icinde pompayi sıkıstıracak tas gıbı cakıl gıbı parcalarda varmı yoksa camurumsumu ? onerim bulunan ortama ne derecede uyar bilemiyorum ama balcigi su ile daha sivilastirabilirseniz buda reduktorlu bir motorla (sabitlenmis ) mixer yapip balcigi iyice sivilastirdiktan sonra mixer devre disi birakilarak pompanin devreye girmesini saglamak gibi bir dusunce onerebilirim.umarim yer musayitdir.
saygilarimla...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst