Cnc Torna Projesi

Açıklayıcı olmuştur heralde
Karter kısmı da 45 derece olacak dediniz, değil mi? Her ikisi de 45 derece olduğunda ikisi arasındaki açı yine 90 derece olacak anladığım kadarıyla.
 
Anladım fakat birçok makinanın da raylarının yatay durduğunu gözlemledim. Schnitzer, Intorex gibi markalar mesela. Ağaç tornası diye olabilir mi acaba?

Bir de sac parçaları resimdeki gibi kestirip monte etmek geçiyor aklımdan. Bu sizce mantıklı mı? Sonradan probleme sebep olabilir mi? Veyahut montaj esnasında bir aksiliğe sebep olabilir mi?

ek.JPG
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Her şeyin çizimde olduğu gibi tam yerli yerine oturmasını istediğim için bunu düşündüm. Tornada özellikle punta ucuyla motor milinin karşılıklı olarak tam tamına aynı noktada olması gerekiyor. İmkanı varsa hiçbir şeyin yarım mm dahi kaymasını istemem. Bir de aslında puntanın raylarıyla karterinkileri ayrı yerlerde mi yapsam diye düşünüyorum Aynı ray üzerinde olduğu zaman daha kolay ama ayrı olduğu zaman bütün rayların birbirine paralel olması lazım. Bu yüzden kaynatılan aksam tasarlandığı yerde olması lazım.

Ayrıca kaynak sebebiyle sacda bükülmeler de olabiliyormuş öğrendiğim kadarıyla. Belki böylece bu da en aza iner.
 
bütün kaynak işlerinde olur. kaynaktan sonra çarpılmaların düzeltilmesi gerekir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,840
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst