CNC Router Yapımı - Fotoğraf Video ve Açıklamalı anlatım.

Elinize,emeğinize sağlık... Güle güle kullanın. Güzelbir paylaşım yaptınız teşekkür ederim
 
geçen hafta şahin rulmandan 90x50 cm ölçülerinde bir router yapmak için tüm malzemeleri aldım. mdf ve ya hdf ile gövdeyi yapmak istiyorum. bu yazı dizisinde yazılanların hepsini dikkatlice okudum. katkıları için herkese heşekkür ederim.
 
Üstad emeğinize sağlık. 3 yıldır Cnc dik işleme,tornalara CAM ve program yazıyorum. Mazak,heidenhain,Sinumerik ve Fanuc kullandım. Bir yerde gördüm adam bu routeri yapıyordu nasıl yapıyosun diye sormaya çekindim :D Bende kendim yapmak istedim. araştırırken paylaşımına ulaştım. sizden izinsiz bilgileri biraz toparladım kağıda çıktı alabilmek için.belki birisinin işine yarayabilir diye paylaşıyorum. Bilgi paylaşa paylaşa çoğalır :)

Bu arada keşke benim abim olsaydın :)
 

Ekli dosyalar

  • CNC ROUTER.docx
    7.5 MB · Görüntüleme: 50
Böyle güzel bi başlık, nası böyle ölmüş anlayamadım. Emsali bi anlatım içeren herhangi bi sayfa göremedim.Herşeyden önce bu kadarına bile çok teşekkürler. Ama işin en hassas noktası olan, hata ile herşeyin çöpe gitme ihtimali olan kısmı Elektroniği. Ve bu kısımdaki anlatımda çok açık var bence. Ben de aynı sürücü ve aynı nemada bi motor çeşidiyle benzeri bi cnc çalıştırmak niyetindeyim fakat elektronik kısmından korkuyorum. Harcanacak mebla ciddi. Ve yazılım- kurulumdan hiç bahsedilmemiş. Eğer hala bu sayfada ise bu sistemi kuran abimizden veya yardımcı olabilicek diğer arkadaşlardan ricam elimizden tutması.(ben gibi bu konuda açık gören arkadaşlar adına da )
Nette bulduğum deneme videolarında step motorları sürücüsüz direk tb6560 ile sürmüşler.Böyle bi imkan var mı yoksa yüksüz diye mi sürebiliyorlar?
Ben boyut olarak 100x70 cm kesim alanı olan bişey yapmak istiyorum. Ağır çalışması önemli değil aynı motorlar ve sürücü ile bu mümkün mü ? Yoksa;
Bu anakart ile daha büyük sürücüler ve motorlar çalıştırılabilir mi ?
şimdiden teşekkürler..
 
bir de anakart ile motor sürücüler, motor sürücülerle motorlar arasındaki bağlantıda dikkat edilmesi gereken , gözden kaçabilecek bişey varsa belirtebilirseniz sevinirim.
 
Son düzenleme:
benim bir masa üstü cnc'im var ebaydan aldım ;fakat şimdi yetersiz gelmeye başladı birde step motorlardan x ve y eksenlerinden arada tık tık sesler geliyor ..adım mı kaçırıyor acaba? servo motordan bir cnc yapmayı istiyorum...forumun basında bahsedilen driver kontrol kartında güç ünitesi göremedim,güç ünitesi karta tümleşik değil sanırım..ayriyeten bir güç ünitesimi almak gerekiyor bunlara? servo motorlu kontrol kartı olarak önerebileceğiniz bir kart varmı? forumu açan arkadaşa çok teşekkür ederim çok güzel bir işçilik çıkartmış. yapmayı düşündüğüm cnc nin iskeletini lazerde kestirmeyi düşünüyorum ve 5 eksenli olarak aklımdan geçiyor şimdilik.
 
@ankis
2 soru sormuşsunuz ve bu soruları sorduğunuz konular sizin konunuz ile alakalı değil.Size tavsiyem yeni bir konu açarak sorularınızı buradan takip etmeniz.Sizin içinde daha rahat olacaktır.
 
Diğer arkadaşlar da sormuşlar, bir çok kişinin işine çok yarayacaktır, sakıncası yoksa bu 6mm to 3mm aparatı nereden temin ettiğinizi paylaşır mısınız? Teşekkürler.
 
Selamlar,

İzmirde, Mobilya firmasında Endüstri ürünleri tasarımcısı olarak çalışmaktayım.
2006 yılında, okul yıllarımda 3 eksenli Hobi amaçlı cnc tezgahı yapmıştım. bir çok tecrübesizlik ve sıkıntılarla çalışır vaziyete getirmiştim. o tarihlerde tamamen bilgisizlikten ve tecrübesizlikten dolayı sıkıntılar yaşamıştım. bir çok hatanın ve tecrübesizliğin farkında olarak, daha profesyonel bir şekilde devam etmek, ve gerçekten rijit güçlü bir cnc tezgahı yapmak istiyorum.

Aşağıda ilk yaptığım makineden bir kaç fotoğraf göreceksiniz. akabinde, 3boyutlu cad çizimi ve renderlarını göreceksiniz. bu şekilde kullanacağım mekanik malzeme listesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Aynı şekilde elektronik kart ve devre elemanlarınında hiç bir satın alma ve araştırma yapmadım, bunun için daha sonrasına vakit ayıracağım. öncelikle mekanik aksam ve malzemeler.
Şimdiden Öncelikle anlaşılır ve açık yorumlarınız için sizlere çok teşekkür ederim. bu kadar detaylı bir anlatım ya ingilizce olurdu yada cnczone'dan olabilirdi. gerçekten emeğinize sağlık.
 
MEKANİK MALZEME LİSTESİ.

20mm LINEER KIZAK : 5330 mm SHN 20 A KIZAK
20mm LINEER ARABA : 12 Adet SHN 20 A ARABA
1605 BILYALI VIDALI MIL : 4009mm SFUR 1605
1605 BİLYALI SOMUN : 4 ADET SFUR 1605
VİDALI MIL TUTUCU : BF12 4 ADET
VIDALI MIL TUTUCU : BK 12 4 ADET
BILYALI MIL SOMUN GOVDESI : SSG-1605 2 ADET
HASSAS KAPLİN : HRJ-C20 4 ADET
REDUKTORLU STEP MOTOR : 57BHH82-300E-2Gn5K 4 ADET

ELEKTRONİK MALZEME LİSTESİ.
Tamamen sizin direktif ve tecrübeleriniz doğrultusunda seçim yapılması uygun görülmüştür.

Ayrıca, makinenin mekanik aksamı konusundaki görüş ve önerilerinize son derece açığım. benim bir makine mühendisi geçmişim malesef bulunmamaktadır. fakat, sizlerinde yardımıyla, ortaya güzel birşeyler çıkarabileceğimiz aşikar.

Şimdiden yardımınız ve çalışmalarınız için sizlere teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Halil Orbay Okyay
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,761
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst