CNC Otomosyon sistemleri içerisinde çalıştırma

Aynı yer için tablada parcaya göre yuva yapacam yuvanın altında da vantuz çekecek..Toz için sürekli hava üflerim..herhangi bir hatada yanında birisi olacak acil stopla durdururuz diyorum...
 
Vay Abim benim bee :D Yine yetiştin imdadıma :D makinanın eksenlerini kullanmak hiç aklıma gelmemişti :D Yalnız abi vantuz için splindle nin yanında bi yer ayarlarım sorun olmaz da üst üste 10 tane parça duruyo kenarda.1.sini aldı işledi koydu kenara...2.yi alırken z nin biraz daha aşağı inmesi gerekiyo yani her seferde biraz daha aşağı inecek..kenara koyarkende aynı mantık geçerli..bunu da mı kodlarla yaparız nasıl olur orayı canlandıramadım??

İster uygun bir mekanizma tasarlarsın hep aynı yerden alabilecek şekilde, ister kodla yaparsın ikiside mümkün sıkıntı olmaz...
 
Cnc kontrol ünitesi ile yapılabilir. Siemens 840d ile buna benzer bir işlem gördüm. CNC istenen konuma gelince, daha önceden tanımlanmış m kodunu görüyor ve m kodu işini yapınca cnc kaldığı yerden devam ediyor.

Bildiğim kadarı ile yazıyorum, yanlışım varsa ustalarım düzeltir inşallah,
G kodunda parça işlemi bittikten sonra m ile başlayan kodu görünce plc ye girişi aktif oluyor o giriş aktif olunca kapı açılacak, bor yağı kapanacak, ayna açılacak gibi işlemler yapılıyor, Robot parçayı alıp magazine koyacak, hma parçayı takacak ve plc ye tekrar giriş yapacak şeklinde gibi bir senaryo herhalde.
Kolay gelsin.

Dediğiniz firmanın yarı fiyatına ben o işi yaparım(Malzeme + program).
Hatta PLC yede gerek yok HMI da, 120 inch ekran sizin için yeterli olurmu?
Pm atın görüşelim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,865
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst