CNC FeedRate Maximum Hızlarınız?

Ses cırlamaya başladığı nokta senin max noktan. Kullandığın uca göre değişecektir zaten. 2F ise farklı 4F ise farklı.. Kör ise farklı... düşükten başla. zorla zorlaya hızı artır. Ses cırladığı andan itibaren %3 geri al hızı. olsun bitsin. Ahşapta ben böyle yapıyorum. 25 tarama ucu ile farklı hızda, 8mm /2F uçla farklı hızda kesiliyor haliyle..

Aluminyumda belki bir standart yakalınabilir. Hatta internette excel hesaplayıcıalr var.(ama inç türünden) Çünkü uçlar belli, aluminyum sertlik belli vs..
Anladım hocam çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim

Sent from my MI MAX using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Ahşapta daldırma kesmemenizi tavsiye ederim. Çünkü kanallar talaş dolacaktır. Ve uç taban ve her iki yan yüzey ve ön yüzeyden temas edecektir. Haliyle yüksek devirde dolan talaşla da ısınacaktır. Modeli belirleyip kütüğünüzü ona göre ayarlayın adaptive kesin. Bu sayede freze ucu sadece alt ve yan 1 yüzenden temas edecektir. Talaşda birikmeyecektir. Haliyle derin dalabilirsiniz. Ben 5 CM dalıyorum 2000 freedrate ile ceviz ağacına. Ama ADAPTIVE... CAM çok önemli bu sebeple. Basit vetric carve, artcam gibi programlarda bunlara hakim olmak biraz zor. Solid, fusion 360, mastercam, inventor vs kullanmak o sebeple daha mantıklı.

 
Hesap yapmadım. Zaman tasarrufu ne sağlıyorum bilmiyorum. Ama bahsettiğin detay önemli.
Diyeliki 20cmx15cm-6cm şeklinde bir diktörgen küp yapacaksınız ve bu küpün köşeleri 10mm fillet olacak.

Ben bu iş için kütüğümü 20+0.5cm x 15.+0.5cm x 6cm+ 7mm + 2mm şekline hazırlıyorum. Alttaki 7mm benim mengenenin çentik yüksekliği orası fire oluyor. Daha sonradan orayı taratıyorum.

Bu kütüğü mengeneme takıyorum. Ve çevresinden işiyorum. 20x15 olacak şekilde. Fakat bunu counter veya profile path diye bilinen aşağı dalma ile değil, yanal dalma adaptive ile yapıyorum. Derinliğime göre yanal dalma stepoverını ayarlıyorum. 0.2,0.3mm filan olarak. 2 - 3 tur çevresini dönerek kutuyu çıkartmış oluyor. Yani işlemi 6 cm dalmış durumdayken yapıyorum. Makina çok zorlanmıyor. Çünkü freze ucu zaten taban ve tek yan yüzeyden kesme işlemi yapıyor. O da tabandan ucun %3'ü filan değiyor. Haliyle sadece yan yük oluyor. Onda da stepover'ınız düşük oluyor. Talaşda kanalda vs birikmiyorum. Çift taraflı kanaşa girmediğinden adım kaçırma, kayma gibi durumlada uç kanal içerisinde sağa sola sürtüp zorlanmıyor. Haliyle kırılma ihtimali azalıyor.

En son dış yüzeyde stock leave bırakıyorum. 0.15 mm.. Onuda kontür ile tek serverde dönerek alıyorum.

En kötü ihtimal çom zorlarsanız uç dışa esniyor. O da zaten ses ile anlaşılıyor. Daha da zorlarsanız ucu kırmıyor. Parçayı mengenen çıkarıyor. Bunu da zaten ayarlıyorsunuz stepoverla..

Kutunun içini ise pocket yapıyorum. Ama 8mm lik 12mm lik uç ile değil. Direk crafomat tarama ucunun biraz uzun takıyorum(uzatıcı yapıyorum) Onunla 2mm ile geniş geniş pocket açıyorum. O kütüğün içini hızlıca tamamen boşaltıp oyma bir kutu yapmış oluyor. Ortalama bu ölçülerde bir kutuyu yapmak 20 dk filan sürüyor. Uç değiştirme vs ile.
 
Kafamda oturtamadim calisma şeklini.
Bir video cekerseniz memnun olurum.
 
Buyrun bir örneği. Ama bahsettiğim tarama uçlu olan türde değil. İşe göre mecburen ince uç kullandım.

 
bunun ismi trochoidal milling diye geçer
yeni yeni yerlerde adaptive olmuş ismi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,836
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst