ceza yiyen bir firma hakkında

bunlarla ilgili doneleri firmaya bir dahaki gidişimde temin edeceğim.ama cevaplardan anladığım kadarıyla kondansatör eksiltmek işe yarar bir durum değil.sistemin mevcut durumuyla tekrar değerlenirmek ve yeni bir sistem tasarlamak gerekiyor.hem akım trafosu,hem kondansatör güçleriyle ilgili revizeler...şu anki cosq değeri bu röle üzerindeki okuduğum değer olmuyor mu? tüm kompanzeyi durdurarak ayrı bir cosq metre mi bağlamak icab ediyor?

Eksik veri üzerinden bol olasılıklı yorumlar yapılmasına karşı birisi olarak cevabım tesisinizle ilgili alabildiğiniz kadar veriyi not alıp burada hepsini paylaşmanız olacaktır. Yoksa rölede okuduğunuz cosfi 0,7-0,75 değeri kapasitif eksendeki değer mi sayacı doğru mu gördünüz v.s gibi tahmin ve olasılıklar bizi çözüme ulaştırmayacaktır.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
128,338
Mesajlar
916,809
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst