capasitif problemi

Katılım
13 Kas 2009
Mesajlar
252
Puanları
1
kurulu güç 54 kw bu güç daha önceden kurulu tesisin yerine toplam 21 kw çeken büro tarzı bir iş yeri gelmiş ve eski sözleşme gücünden devam ediyorlar buraya 0 dan tesisat cektirmişler 24 saat devrede kalan 35 kw gücünde güç kaynagı var ve haliyle CAP yazıyor kompanze ise devrede olduğu halde devreye girmiyor ve yanlış olan tüm yükleri monafaze kondansitorler trafaze buraya direk şönt reaktör taksak sorun çözulurmu
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kapasitif yükünüz durağan ise şayet şönt reaktörleri reaktif röle araclığı ile normal kademe mantığında devreye alarak sorununuzu çözebilirsiniz. Değişken ise SVC özelliği bulunan bir röle ve endüktif yük sürücü ile sistemi modifiye etmeniz gerekli.
 
Merhaba sayın Hakan Önder,

Öncelikle yapmanız gereken güç kaynağının sisteme ne kadar cap. reaktif verdiğini tespit etmelisiniz.
Bunun içinde diğer yükler devrede yok iken sayaçın 8.8.0 bölümünden endeks almanız lazım.
Değeri tespit ettikten sonra o değer kadar bobin sardırın.
Bu bobini baraya w otomatlar ile direk bağlayın.Tedbir amaçlı bobinin üzerindeki termistörü mutlaka kullanın.
Zorunlu olmadıkca bobini sakın reaktif rölenin kontaklarına bağlamayın(bunu güç kaynağınız sabit olduğu için söylüyorum).
Eğer değişken cap. yükleriniz olsa idi kademeleri kullanmak mantıklı olurdu.
Sizin bu yük profiline göre SVC tarzı röle kullanmanıza gerek yoktur.
Kolay gelsin.
 
ölçümü yaptıktan sonra sizde göreceksiniz ki ups gücünün yaklaşık %10'u kadar kapasitif yazıyor.yani 3,5 kvar lık bir şönt reaktöre ihtiyacınız olacak.eğer sabit şönt rektör bağlarsanız 24 saat devrede kalacaktır.aktif kayıpları da göz ardı etmemek lazım.bu yüzden mesai saatlerinde diğer yüklerde devreye gireceğinden belkide ihtiyaçtan fazla bir şönt reaktör bağlamış olacaksınız.
tavsiyem svc kullanmanız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst