Busbar Kolon Hattı

kagem

Üye
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
156
Puanları
1
Kolon hattı olarak busbar kullanan projelerde genelde priz ve aydınlatma konut pano beslemeleri için ayrı, mekanik besleme için ayrı busbar kullanılıyor. Tek busbar hattı kullanılmasının bir sakıncası mı var? Teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Öyle bir zorunluluk yok.Akım taşıma kapasitesi içerisinde kalmak ve ayrım noktalarında koruyucu ! kullanmak şartiyle,tek bara sistemi kullanabilirsiniz.Bu konu,devrelerin ayrı yapılması düşünülen yerler için olabilir.
 
Son düzenleme:
Bu konuda çok değişik uygulamalar olsada , özellikle yangın anında çalışması gereken pompalar , basınçlandırma fanları , egzost ve taze hava fanları , jet fanlar vs. cihazları besleyen panoların busbar haricinden direk ana panodan beslenmesi önemlidir. Bunun dışında kalan kısım , tamamen ekonomi sağlamaya veya konfor sağlamaya yönelik tasarımlardır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,962
Son üye
Emrullah t

Yeni konular

Geri
Üst