Bulaşik makinasi elektrik carpmasi

jirrenas21

Üye
Katılım
10 Mar 2010
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba arkadaşlar bizim evde 3 ay önce bulaşık makinası aldim bir kac gündür elektrik carpiyor gövdesinden.servisi aradim bana yerel servis geri dönüş yapti telefon ile bu tür arizalarin cihazdan degil ve olamayacağindan soylediler bana toprak baglantisini kopar dediler duzelir denildi yaptim yine elektrik var bu kez de bana bina da yada evim de sifirlama yapildigini (nötr-toprak birlesimi) ondan dolayi oldugunu soylediler gelip bakarlarsa eger sorun bundan dolayi ise servis ücreti alacaklarini soylediler sorum şu topragi ayirdim halde sifirlamadan dolayi elektrik carpar mi ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Nasıl bir yaklaşım bu böyle ne demek toprağı ayır.Tavsiyem sakın toprak hattını iptal edip kullanma cihazı.Binada kaçak akım rölesi varmı ki sanırım yok yada çalışmıyor.Yoksa bu gibi bir durumda hemen akımı kesmesi gerekirdi.Toprak bağlantısını kesmene rağmen sorun devam ediyorsa öncelikle cihazı başka bir priz hattında dener misin.Aynı sorunu tekrarlıyacakmı.
 
Bana da saçma geldi ama sonuçta servis ve başka prizlerde de denedim ayni sorun var.Evde kaçak akım sigortası yok.bana sacma gelen sadece faz ve nötr kalmasi halinde nasil gövde de akim olabilir bir yerde temas yoksa
 
Servisinde dediği gibi bu tip sorunların sebebi genelde tesisattan kaynaklanan sorunlar oluyor.Sonuçta su ile çalışan cihazlar.Cihaz çalışmıyorken sadece fişi takılı vaziyette de çarpıyormu.Binada topraklama sistemi varmı?Öncelikle bundan emin olman gerek.
 
Sadece fiş takiliyken makine calismiyorken de çarpıyor bina da topraklama varmi bilmiyorum ama priz linyelerinde var sıfırlama var mi yokmu onuda bilmiyorum. Ama mantıksız degilmi sadece faz ve nötr gelen makinaya govde de elektrik olmasi bana makinadan kaynaklaniyor gibi geliyor
 
Eger onceden boyle bi sorun yoksa ve yeni olduysa son yaptiginiz degisiklikleri kontrol edin degisiklik yapmadiysaniz makinede ki enerji hatti saseye kisa devre yapiyordur kontrol ettirin
 
Merhaba

Komşun ile konuş durumu tamam derse uzun kablo bul komşunun prizinden enerji al dene sorun varmı ?
alt , üst , yan komşu hepsinden dene !!!
Sorununa göre haraket edersin ( servis , elektrikci ,vs gibi )
Eğer sorun yoksa büyük ihtimalle makinandandır .
Tabiki komşunda da senin gibi bir durum yoksa .
Diğer cihazlarda da varmı ?

Kolay Gelsin .
 
O hatta bağlı tüm cihazların fişini sök buzdolabı kettle vs.vs.Birde öyle dene belki başka bir cihazın kaçak yapıyor olabilir.
 
Kaçak akım rölesi al ksliteli ve sahte olmayanını monte ettir çok pahalı değil sırf bu makine değil bundan sonraki kaçak durumları için şart. Arkadaşların yorumunu dikkate al. Tesisatını eski haline getir yine durum tekrar ederse servisi ara sakın cihazı topraklamayı iptal ettirme, merkeze baş vuracağını söyle. Trsisat sorunsuzsa olamayacak şey değil binde milyonda 1 de olsa makine sorunlu çıkabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,726
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst