BUHAR KAZANI AYARLARI

egypt

Üye
Katılım
26 Kas 2007
Mesajlar
641
Puanları
6
Yaş
40
arkadaslar
buhar kazani ile ilgili bilgiye ihtiyacim var
alevin boyu ve eni nasil ayarlanir 10 bar istedigimizde alev kazanin arkasini icerden kizartiyor simit gibi disardan bur kizariklik yok misir kahirede kac kazanci getirdiysek ayarlayamadi alev duserse basinci elde edemiyoruz alev artarsa basinci elde ediyoruz bu sefer icerden kizarikliklar olusuyor
alev rengi boyu gaz hava orani ayarlanmasi hakkinda tecrubesi veya bilgisi olan arkadaslar paylasirsa sevinirim netteki bazi yazilari okudum ama ozellikle alev boyu hakkinda bir bilgi edinemedim
yardimlariniz icin tesekkurler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bu olay memenin püskürtme açısından kaynaklanıyor olabilir. eğer gereğinden daha dar açılıysa alevin uzunluğu artıyor ve arka duvara çarpıyor. bu olay bi kere başıma gelmişti. kazanın kataloğundaki değerlerle bir karşılaştırmanızı tavsiye ederim.
 
bugün bursada bir fabrikada buhar kazanı patlamıs.1 ölü çok sayıda yaralı var.
aman cok dikkatli çalısalım arkadaslar.bu işlerle ugrasan yani biz elektrikcilerin cok fazla hata
yapma sansımız yok...
 
Buhar kazanları malesef bilinçsizce kullanıldığı zaman, gerekli önlemler alınmadığı zaman böyle facialar yaşanabiliyor. Allah rahmet eylesin.
 
kazanların emniyet valfi ve külhan kontrollerini yapmak lazım. yoksa sonuç facia olabiliyor.
 
brülörün kazan tarafında kalan yanma başlığı ve türbülatör olur türbülator hava türbülansı için yarıklı ve delikli olur yanma başlığı sabit kalmak kaydıyla türbülatörün civatalarını gevşetip elektrotlara değmiyecek şekilde geri alırsanız alevde geri gelir ve toplanır kolay gelsin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bu olay memenin püskürtme açısından kaynaklanıyor olabilir. eğer gereğinden daha dar açılıysa alevin uzunluğu artıyor ve arka duvara çarpıyor. bu olay bi kere başıma gelmişti. kazanın kataloğundaki değerlerle bir karşılaştırmanızı tavsiye ederim.

Sayın mckayrak arkadasımıza katılıyorum.. sizin kazan ıcın uygun olmayan bir meme yada yanma ayarları yanlıs olabılır. bu turbulator ayarlarıdır. ıkısının kontrol edılmesı gerekıyor. oncelıkle turbulator ıle alev boyunun ayarı yanma seklının ayarına bakılmalı yeterlı degılse meme acısının genısletılmesı gerekıyor. alevı kısaltıp genısletmek ıcın ..
 
Zorlamaya gerek yok bence, Gaz miktarını ölçtürün, Türk loydu bu konuda tam destek veriyor. Buhar kazanı ile test olmaz..
 
dikkatsizce yapılan test ler bu denli tehlikesi yüksek olan cihazlarda %50 facia ile sonuçlarınır. önce emniyet sonra haraket arkadaşlar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst