Bu trafo kaç watlık ???

vay saol korkma zhocam en kısa zamanda akım verip çıkışlarını ölçecem yardımın için çöok tşk edeirm bu arada o cm den nasıl hespaladınız kaç wat olduğunu ???? :)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
eger monofaze trafoysa primere 220 verip sekonderi ölc
yada primer ve sekonder direnc degerlerini ohmmetreyle ölc
sonra u1/u2=n1/n2=ı2/ı1 den primer yada sekonder herneyse akımını bul
p=u.ı dan gücü bulursun
 
yav arkadaşlar az önce trafonun girşinr 220 V gerilim uyguladım çıkışlarını avometre ile ölçmek istedim ama ekranda hiç bir değer göstermedi neden acaba ?????
 
yav arkadaşlar az önce trafonun girşinr 220 V gerilim uyguladım çıkışlarını avometre ile ölçmek istedim ama ekranda hiç bir değer göstermedi neden acaba ?????

avometrenin ölçü kademesini ac kademesine getirin 200 veya 750v olabilir mesela öle deneyin .
kademe kısmı farklı bir kademede olabilir yine sonuç almazsanız;
ölçü aletini buzzer kısmına getirin ve sargıları kontrol edin (enerji kesin kabloları sökün) bu şekildede olmaz ise trafonun sargı çıkışından üstüne ek yaptıkları yerleri kontrol edin kopuk varmı diye hala sonuç yoksa trafoyunun sargılarında problem vardır
 
tmm hocam çözdüm çıkış kablolarının teli izoleleiymiş onları soyunca oldu ... :)
 
slm arkadaslar benımde bır trafo sorum olacaktı yardım edersenız cok sevınırım bu bıraz buyuk bır traf onun ıcın deneme yapmadım vve 220 gırısı nhangı uctadın omnu bılmıuyorum bu konuda aydıbnlatırsanız cok sevınırım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,287
Mesajlar
916,448
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Geri
Üst