Bu Ne Motoru?

buna benzer bır motorla karşilaşmıştım motorun besleme uçları 3 adet yavaş hızlı ayrıca motor mılınde delıklı metal vardı optık okuyucu ıle devır veya açısını dışararıya kablolarla çıkarıp olçmede kullanılmış ne motoru olduğunu sorarsanız ben bu motoru hurdacidan almıştım motorun optık çıkışı 5 kablo vardı ondalık sayı alabılıyordum 1-2-4-8 olarak binair 16 sayılık açıya bolunmuştu
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
JapanServo Co: 12V 92Rpm - Kod: Mjservo2

Robot Motorları (Dişli Kutulu) Redüktörlü Sanyo, Maxon, Faulhaber Robotik ve Endustriyel Motorlar

bu sitede satışı yapılıyor fiyatıda belli montajıda

Motordan çıkan 5 kablonun 3'ü (Mavi-turuncu-sari) encoder için diger 2 kablo ise Dc motorun güç girisleridir.
Encoder kismini çikartarak motorun boyutunu 10 Cm'den daha küçük uzunluga indirebilirsiniz. Bu sekilde sumo robotu motoru olarak kullanilabilir.
Disli kutusu dislilerinin hepsi metaldir.
12V'ta 92 Devir / dakika (rpm) hiza sahiptir.

Motorun kodu DME34B50G -- optik encoder sensörlü model.
 
arkadaşın dediği gibi encoder var gormuyosan bırak hocam o motoru zaten
 
Uzaktan kumandalı oyuncak araba kumandası olabilir :)
 
arkadaslar dc motor neden 5 uçlu olamaz kafamı karıştırdız ??? :)
 
Sonunda buldum ne motoru olduĞunu:) reduktÖrlu oldugunu anlamistik da,dİĞer uÇlar da encoder uÇlariymis.yani reduktorlu ve enkoderlİ dc motor! encoder İÇİne gÖmÜlÜ halde Özel ÜretİlmİŞ.hepİnİze teŞekkÜrler arkadaŞlar...İyİ ÇaliŞmalar!


Merhaba bu motorun aynısından bende de var ve bende nasıl kullanılacağını bilmiyorum.PID kontrol ile bu motorun hız kontrolünü yapamak istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
 
arkadaşlar resimde görülen motor bir servo motordur. ve servomotorlar sürücüye ihtiyaç duyarlar. resimde gördügüm servomotorlarda kırmızı uç + siyah uç - diger uçlarda sürücüyle haberleşmeyi saglayan input ve output uçlarıdır. ve birde bu motoru nasıl süreceğine dair bir yazılımın olmalı. plc yada pıc gibi.
 
bu motorun ne motoru oldugunu sordugumda öğrenciydim :) aradan 3 yıl gecmiş we halen ilgileniyor olmanız guzel. ama artık o motorun ne motoru olduğu ile ilgilenmiyorum :) tüm yorumlar için tşk ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,535
Kullanıcılar
450,131
Son üye
mrtblkl

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst