Bu genç mühendise yardım

Meslk bilgisinden daha çok en önemli bilmen gereken sey İngilizcedir maalesef. Ondan sonra proje üzerine calısacaksan Autocad bilsen yeter... Gerisi mesleki bilgi ...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bende eee öğrencisiyim.
ingilizce
not ortalaması
gerekli programlar .
bunlara önem veriyorum. ++ yüksek lisans ta yapmak lazım bence.
 
İngilizceyele aoutocad i çok iyi bil gerisini zaten meslekte öğrenirsin bence
 
Son düzenleme:
tabii ingilizce önemli temelin varsa bence elektrik ile ilgili dökümanları okuyabilirsin, ilk başta zor gelir ama kısa zamanda ilerletirsin zaten hesaplar formüller aynı, kullandığımız birçok terim aynı, grammar bilmen çok gerekmez, ben okulda ilerlettim şuan elektrikle ve teknik konularla ilgili konuları okuyup anlayabilirim,
konu olarak elektrik alanına yönelmeni tavsiye ederim, özellikle yüksek gerilim, elektrik tesisleri, elektrik makinaları veya da otomasyon konularına,
bence mesleğe ufaktan dal, al 3 katlı konut projesini önce elemanları öğren, sonra hesapları incele (gerilim hesabı, kesit hesabı veya topraklama hesabı), sigorta seçimi, kolon şeması, çevrende çalışan mühendisler varsa onlardan bu söylediklerimi 1 haftada öğrenirsin sindirmen için belli bir zaman gerekir, keşif metraj ve maliyeti de öğrendin mi bir çok temel konuyu halletmiş olursun..
bu anlattıklarım elektrik dalı ile ilgili otomasyon içinde otomasyon ve güç kontrol projelerini inceleyebilirsin,

ben çalışırken açıkcası hepsini yapmak zorunda kaldım, elektrik çok büyük bir alan bazen birkaç konuda belli bir birikim olması gerekiyor.

kitaplar da iyidir ama 3. sınıftan sonra bu işi yapan büyüklerin yanına haftada bir gidip bir kaç şey kaparsan okul bittiğinde ayakların yere daha sağlam basar... ben bitirene kadar gerçek projelerle pek ilgilnemedim ama okul bitince çok uğraştım boğuştum ve hala da öğreniyorum ( 5 sene oldu bitireli), bu meslekte ne kadar biliyorsan o kadar pazarlık yapabilirsin :):):)
 
herkesin dediği gibi ingilizceni geliştir. autocad i öğren ve iş işi yaparken öğrenilir ben mühendisim diye hiç bir zaman kibirlen me. Ben mühendisim ve tedaşta çalışıyorum ama öğrendiklerimin çoğunu iş hayatım da teknisyenlerden ve teknikerlerden öğrendim. soru sormayı hiç bir zaman bırakma çünkü soru sormazsan hiç kimse sana hiç bir şeyi öğretmez. ufaktan ufaktan meslek hayatına atıl. Proje çiz yeri geldiğinde bu projenin sahada nasıl uygulandığını gör.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst