Bosch Buzdolabı Kapı Contası ve Ses Problemi

Katılım
7 Haz 2007
Mesajlar
509
Puanları
6
Yaş
51
İyi günler,

1998 model Bosch marka buzdolabım var.
Kapı contası yırtık. Malumunuz üzere conta ayrı satılmıyor yerine koskoca kapağı satın almam gerekiyor. Şu anda 12 yıllık buzdolabıya kapı almak yerine yeni buzdolabı almak daha mantıklı gibi geliyor bana.

Kapı almak yerine çözüm olarak;
Haricen conta alıp silikonla yapıştırsam fayda verir mi?

Çalışırken çok ses yapıyor. Nedeni ne olabilir? Gazı mı kaçmıştır acaba? Yoksa başka bir nedeni olabilir mi? (Soğutması şu anda orta şeker. Çok dolu olduğu için tam soğutamıyor diye düşünüyorum.)

Son olarak ciddi bir elektrik faturası geliyor (Ayda 100 TL cıvarı). Bu rakamın büyük çoğunluğunun buzdolabından olduğunu düşünüyorum. Değiştirmek gerekir mi sizce buzdolabını? Gerekir derseniz; alırken nelere dikkat etmeliyim?

Şimdiden teşekkürler...
 
kapı contasının keserek çıkartın straforun altını güzelce temizleyin yeni conta alıp 15 20 cm aralıkla akıllı vida kullanarak yeni contayı monte edin..kapıyı kapatıp dolabın etrafından sağlam bir iple sıkıca bağlayın..contanın üzerine 2 3 defa 1 çaydanlık sıcak suyu 10 dakka ara ile yavaş yavaş dökün..2 3 saat sonra kullanmaya başlarsınız..ses olayı üst kapağı açınca kesiliyorsa üst bölmede bulunan fan motoru arızalı..ama üst kapağı açtığınızdada dewam ediyorsa dolabın arkasında bulunan kondanser fanı arızalı..
 
Verdiğiniz cevap için teşekkürler,

Contayı vidalarken altında ısıtıcı yok mu? Ona zarar vermez miyim?

Ses bana daha çok kompresörden geliyor gibi deldi. Buzdolabı alt kapağı kapalıyken ses geliyor.

Kapağı açınca kesiliyor ama buzdolabı durduğunda kapak kapalı bile olsa ses de kesiliyor.
 
kapıda ısıtıcı yoktur.
ısıtıcı kapının yapıştığı gövde üzrindedir.
evap fanını kontrol ediniz.
 
no frost vestel dolabın motoru devamlı çalıiyor ama dolap soğumuyor üst kapağı açtığmda fanın çalışmadığı ayrıca evapartorün komle buzlandığını gördüm nasıl yardımcı olabilisiniz
 
no frost vestel dolabın motoru devamlı çalıiyor ama dolap soğumuyor üst kapağı açtığmda fanın çalışmadığı ayrıca evapartorün komle buzlandığını gördüm nasıl yardımcı olabilisiniz
kapağı açınca fan çalışmaz.açınca mekanik siviç(buton) var ona basmanız gerekiyor.butona basıncada çalışmıyorsa fan motorunu değiştiriniz.yinede çalışmıyorsa iç kısmında bulunan fan motorunun soketleri oksitlenmiş olabilir .çıkartıp takın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,746
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst