Bitirme Ödevim Hk.

Katılım
22 Eki 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Arkadaşlar ben KTU elektrik mühendisliği son sınıfta okumaktayım.Bitirme projesi olarak “ PLC İLE EĞİM KONTROLÜ” aldık. Burada amacımız bizim belirleyeceğimiz bir referans a göre( bu referans açı dır) motoru hareket ettirmemiz. Açı yı encoder kullanarak ölçüp plc ile motoru kontrol etmek istiyoruz. Kullanacağımız tahta sağ tarafa belli bir eğimin,örneğin 60 derece üstüne çıktığında kontağımız atacak ve motor ters yönde dönmeye başlayacak. Sol taraf için de aynı şeyi yapmayı düşündük. Böyle salınım yapmasını istedik. Ya da diğer tarafa dönmeden 0 derece de motoru durdurabiliriz. Bizim bu projede yapamdığımız şey encoder in plc programındaki görevi . Yani biz motorun devir yönünü plc kullanarak değiştirebiliyoruz. Bunun programını yazabiliyoruz fakat belli bir açı da bu işi nasıl yapıcaz onu bilmiyoruz. Encoder açıyı hesaplıyor fakat bunu programa nasıl yansıtacaz bunun hakkında bilgimiz pek yok. Bu sene plc dersi alıyoruz ama hocamız çok yüzeyden anlatıyor bizim projemiz için yeterli olmuyor bu ders . Kendimiz çalışıp bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Malzmelerimizi aldık. Plc de okulda var. Hocamız programı siz yazın burada deneriz dedi. Mekanik kısımda problem olmuyor. Onu proje arkadaşımla hallediyoruz fakat; programlama da sorun çıkıyor. Bize yardımcı olursanız çok mutlu oluruz.


--------------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar benim bir bitirme projem var da bi kısmını anlatayım. Encoder in puls larını Plc nin hızlı sayıcı modülüne nasıl aktarabilirim( okutabilirim) Bu kısmını yapamıyorum. Programlamam pek iyi değil. Ben ancak plc ile motor kontrolü yapabiliyorum. Bir bilginiz varsa lütfen yardım edin. bir de rapid link i ölü diyo onu günceleyebilirmisin arkadaşım çok teşekkürler.
PLC: simens s7200
Encoder: Autonics Rotary encoder ( 500 puls lık)
email: ( ************@************)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst