inverter ile frenli asenkron motor kontrolü

Katılım
13 Ara 2016
Mesajlar
1
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba,yapmış olduğum bir uygulama var şu şekilde çalışıyor: Encoder marifetiyle puls ölçüyorum bu puls sayısına orantılı olarak 0-10V ile bir asenkron motor sürüyorum motorum frensiz.
İşin plc ile ilgili kısmı bu kadar.PLC konusunda dışarı bağımlıyım bu yüzden otomasyonun plc kısmına dokunmadan amacıma uygun çözüm üretmem lazım.
bu makinenin geri kalan otomasyonu hazır cihazlarla yapılıyor.zaman röleleri,sayıcı,takometre,röleler,sürücü,çeşitli şalt malzemeler.
Bu uygulamam sorunsuz çalışıyor fakat şimdi bir benzerini yapmam gerekiyor.Öncekine göre farkı şöyle;
mevcut makinede belli bir puls sayımı sonrası,sürücüm asenkron motoru yine plc den gelen 0-10V aralığındaki bilgiye göre ileri yönde yürütüyor mekanik bir kalıp delikleri deliyor bir kol swiche basıyor.Sürücü duruyor.ayarlı zaman süresini takiben sürücü motoru geri yönde çalıştırıyor tezgah ilk konuma dönüyor ve 2. bir swiche dayanıp hareket döngüsü için start bekliyor.Dakikada 6 döngü ( 6 gidiş 6 geliş) bu şekilde sorunsuz çalışıyor.deliklerin açılacağı konumlanma merkezinde artı eksi 1 mm toleransım var ama sorun yaşamıyorum.
Yeni yapacağım uygulamada dakikada 12 döngü olacak( 12 gidiş 12 geliş).Endişem 1,5kw 1400d asenkron motoru dakikada 24 kez kaldırıp durdurmak (ara boşluklar 0,5 sn) olarak sorun olur mu? Gamak kitapçığındaki bilgiye göre sağ sol dk 40 izin var..Bir diğer endişem bu motor ısınma yaparsa sürücüden gelen frekans sabit olsa da kaymaya başlar mı? Motor,tezgahı belli bir hızla götürdüğünden işlem yerim sapabilir mi..Sizce fren takmalı mıyım? Fren takarsam ne tür bir fren olmalı? Sizce frenli asenkron motor sürücüyle sürülürken fren açılış süresi motorun konumlanmasını kaydırabilir mi? Fren açıldı,kalkış sürem doldu ve motora frekans yollandı.bu işlem hep aynı sürede gerçekleşir mi? ne dersiniz..
Servo tak dediğinizi duyar gibiyim fakat olabilirliği var ise ac motor sürücü ile yapmak istiyorum.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Saygılarımla
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst