birileri artık şu adamları durdursun....

Bu tarz firmalardan birine iş yapmıştım , yaptığım prototipten sonra: 3 faz için teker teker reaktif güç hesaplayıp , ihtiyaca göre 3 faza da ayrı ayrı kondansatörler sokmalıyız dedim , hesabı çıkardım:) kabul etmediler , o şekilde ürünlerini satmaya devam ettiler... Yani dolandırıcılığa alışılmış bir durum var.
Efsanelere göre Bursada da bir firma varmış prize takınca içinde röleli bir sistem ile kondansatör devreye giriyormuş. Neden röleye gerek var dedim .. Reaktif gücü ölçüyor mu bilemiyorum ama sorum da burda başlıyor : Akımı ölçemeden voltajla cosfi hesaplanabilir mi? Hemen cevap akım gerilim arası faz farkını bulmadan olmaz şeklinde olabilir fakat reaktif güç tüketimi sonucunda şebekede oluşturulan bozulmayı hesaplayarak bulunabilir mi cosfi?
 
ya ben bi noktaya dikkat cekmek istiyorum. urunde dıyor ki herhangi bir prize takmanız yeterlidir ... yanlışsam düzeltin tum daireye tek linye cekilmiyor ortalama 5 , 7 ya da 9 linyeli projeler var ve ayrıca priz ve aydınlatma lınyelerı bırbırınden ayrı tutuluyor... bırbırıyle alakası olmayan lınyelerde nasıl faydalı olacak ?? ha dese ki panonuzun girişine monte ediniz diye diyecem ki belki olur ama sacma bi ürünmüş gibi geldi bana ...
 
:D Pes diyorum vallahi pes !!!

"Evimize giren, ama kullanmadığımız elektriği tedaş'a geri gönderiyor" muş bu cihaz !!!

Hadi bakalım kolay gelsin...:D

Mesleki eğitimimi sağlayan öğretmenlerime ve ustalarıma sonsuz saygı ve minnetim var... Mesleği öğretirlerken biraz da pazarlama öğretselerdi keşke... Şimdiye kadar çoktan köşe olmuştum...
Pek çoğumuz mesleğimize olan aşkımız ve saygımızdan bu işi "İBADET" gibi yapıyoruz...

Bütün sıkıntı da bu...

Sonra da böylesi pazarlama dehalarına kızıyoruz haklı olarak... Ben onları tebrik ediyorum... Kolay değil böyle yalan söyleyebilmek... Herkesin harcı değil... Takdir etmek lazım...
 
Hem pikleri temizler hem de tesisatımızda dolaşan elektriğin kalitesini yükseltir.

bu ne ya elmamı alıyosun kardeşim pazardan burası çürük at kenara

ayrıca sitenin en altında

15 Ocak 2004 tarih ve 25347 sayılı Resmi Gazete ile 2 Mayıs 2007 tarih ve 26510 sayılı Resmi Gazete'ye göre TEDAŞ Enerji Kanunu kompanzasyonu tüm Türkiye'ye yaymayı teşvik etmektedir.

yazıyo ama teşvik kompanzasyon için dolandırıcılık için değil
 
1 kondansatöre 200lira verenin aklından şüphe duyarım hemide tek faz için :D
 
bence faydası vardır çok az daolsa .reaktif güç tüketen florasanlar mini fırınlar vs. şebekeden cos@ yi aktif güçten çekecegine paralele baglı kondansatörden çekerse enerji tüketimimin azaltabilir yani endüktifi aktif güçten karşılayacagına kondansatörden karşılayacak zaten amaçda budur kompanzasyonda .. yanlışım varsa düzeltin lütfen. ama tabii faturaya nasıl yansır denemek ve görmek lazım bence derginin birde deneme labaratuarı kurması gerekli basit iişler için yöneticilere duyurulur..
 
Degerli kardeşim öncelikle tek fazda kompanze olayına neden takıldın anlayamadım. öncelikle nasıl bir sistem üzerinde böyle birşeye ihtiyaç duyduguna baglı eger konu normal bir konutta ise bunun için şu anda sadece florosan lambalarda görürsün oda göstermelik gibi birşey ne amaca hizmettir.bilinmez.ama şunu bilgi amaçlı iletmeden geçmek istemedim. Biz kompanzasyon sitemlerinde dengesiz faz yüklerine göre çok gelişmiş rolelerle ayrı ayrı fazlara örnek sadece R fazına 1 kvar lık veya gücüne göre hesaplayıp 220v kondansatör baglayarak kullanmaktayız.Bu genelde çok degişken kısa süreli asansös tesisatlarındada sıkça kullanılmaktadır.kompanzasyonla ilgili konularda yazışmak dilegiyle...saygılarımla.
 
aslında dolandırıcılık sayılır. çünkü dağıtım şirketi evlerdeki kompanzasyonu merkezi olarak yapıp, faturanda parasını tahsil ediyor. o kanunda yazan cümlede sanayi için geçerlidir. bu cihazı alanda zaten ödediği şeye para vermiş oluyor.
 
bu cihazlardan birini test ettim akımı düşürdüğünü iddia ederek ampermatre koymuşlar test düzeneğine lambayı tek başına çalıştırınca akım çekiyor cıhazı devreye alınca akım düşüyor amaaaa cıhaz devredeyken lambayı kapatınca hiç harcama yokken akım çekmeye devam ediyor
lütfen bu testi yaparmısınız cevaplarınızı bekliyorum
 
kompanzasyonun ne işe yaradığını neden gerektiğini şöyle bir okunursa bunun ne kadar saçma olduğunu anlaşılır.yani bunlara neden karşı çıkılmıyor diyorsunuzda bu iş tedaşın işine gelir reaktif güçle normal tüketicinin bi işi yok zaten.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,381
Mesajlar
917,140
Kullanıcılar
450,262
Son üye
EminFurkan

Yeni konular

Geri
Üst