Birden Fazla Kablosuz Sensörden Veri Almak

saido

Üye
Katılım
25 Mar 2008
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar;
Birden fazla kablosuz sensörden gelen veriyi birleştirip nasıl alıcı devresine iletebilirim yardımcı olabilir misiniz? Örneğin 5 adet kablosuz nem sensöründen gelen bilgileri tekbir alıcı devresinde nasıl elde edebilirim. Sensörler farklı olsa durum değişir mi acaba?
 
Bu konuda yardımcı olabilecek kimse yok mu acaba?
 
Şimdi detaylardan hiç bahsetmemişsin, bu verileri toplacak olan entegre bir devre, mikrokontroller var mı
Hangi protokolü kullanacaksın, karşı tarafta alıcı kısmı için de keza öyle
Bu detayları anlatırsan yardımcı olabilirim
 
Mesela, bir sera veya bir tarlada belirli noktalara yerleştirilecek birden fazla kablosuz toprak nem sensörlerinden gelen veriler alıcı devresinde toplanıp ve sonra ayrıştırılıp mikroişlemciye girecek ve burdan da lcd ekrana yansıtılacak. Ekrandaki değerlere göre ne yapılıp yapılmayacağına karar verilecek. Protokol olarak da bir sınırlama yok. IEEE protokolleri veya belirli bir rf frekansı olabilir.
İlginiz için teşekkür ederim..
 
Soruna şöyle yanıt vereyim;
Ben son sınıfta derslerden birinin bitirme projesi için MSP430 ile home automation tarzı birşey yapmıştım
Sensörlerden aldığm verileri MSP430da topluyordum. Sonra seri iletişim ile bilgisayara aktarı, C# ile yazdığım bir uygulama ile bunları okuyordum

Senin soruna gelecek olursak;
Bence bu konuda vaktin kısıtlı ise ve örnek kodu bol bir platform arıyorsan Arduino'yu tavsiye edebilirim
Nasıl mı dersen, Merkezde birtane Arduino'n olacak ve her nem sensörünü olduğu noktada da Arduinolar olacak, Arduino'lar üstüne XBee kablosuz shield'ları takacaksın, bu sayede verileri merkezdeki bilgisayara bağlayacağın Arduino'ya aktarıcaksın, oradan da bilgisayara aktarırsın.

Bu benim aklıma gelen çözüm, başka daha ucuz alternatifler de olabilir. Ama internette birçok örnek bulabilirsin(yapılmış proje de dahil)

Benim dediğim gibi yapacaksan, kullanacağın sensör kadar Arduino+XBee ve merkezdeki bilgisayara bağlayacağın Arduino+Xbee kadar masrafa gireceksin. Ebay'den bunları temin edersen daha ekonomik olur.

Arkadaşım aşağıdaki atcağım link ingilizce bir site(Birebir yapmak istediğin olay oradaki sensörlerin yerine senin nem sensörünü koyacağız. Ve ordaki adam 3 node oluşturmuş, sen nem sensörü sayın kadar node koyacaksın) Orada ayrıca verileri belli aralıklarla database'de loglamış ama senin öyle birşey yapmana gerek yok. Adam kodu da paylaşmış. Ordaki malzemeleri alırsan ebayden işin hallolur.

http://www.makechronicles.com/2012/...ensor-network-unomega-2560-1-0-xbee-series-2/

Bu ay Ebay'den fazla alışveriş yaptım sonraki aylarda böyle bir sistem ben de kurmayı planlıyorum Xbee protokolünü tanımak için :)

Son olarak böyle yaparsan sana Xbee protokülünü araştırma ve bilgi sahibi olma külfeti de gelebilir :)

Haydi kolay gelsin. Entegre ve datasheetlerin gücü adına :)
 
Çok teşekkür ederim ilginiz için. Arduino bilmediğim için biraz sıkıntı olacak gibi :)
Eğer mikroişlemcilerle ilgili çalışma bulduğunuzda paylaşabilirseniz daha da makbule geçer :)
Tekrardan teşekkürler..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,389
Mesajlar
917,185
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Geri
Üst