Bir Motora invertörle minumun kaç hz Verilebilir?

Bende invertör ile 7.5kw motoru kontrol ediyorum. 5 ile 75hz arası günde 14 saat boyunca çalışıyor. Bir sorunla karşılaşmadık daha.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
motor uzun süreli 10hz de çalışacak ise harici soğut ma şart.. 60hz de çalışma uzun süreli olacaksa invertor un tork değerlerini yüksek tutun... yaklaşık olarak %10 gibi
 
slm 90 hz de deçalışıyor 10 hz de herikisindede sürekli çalısan motor var bende yalnız 10 hz de ısınıyor pervanenin ordan harici fan bağladım 3 senedir tık demedi
 
düşük frekanslarda çalışır arkadaşlarında dediği gibi tork sorunu oluşabilir. ayrıca diğer bir husus ta harmonik bileşenlerin etkisini motor milinde vuruntu olarak hissedersin bu da uzun süreli çalışmada motoru yoracaktır. nüvede aşırı ısınmalar oluşabilir yüksek frekanslara çıkarsan.
 
Arkadaşlar bir uygulamada kullanılmak üzere
15kw 1000 devirli motorum var.
ben bu motoru 60 hz de 1200 devirde çalıştırcam ama,
minumum deviri 200 devir istiyorlar buda 10 hz oluyor.

bu motor 10 hzde çalışırmı yada motorların çalışma alt hızları nelerdir nasıl hesaplanır,

bilgisi olan arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim.

şimdiden teşekkürler...


Sanırım, sürücü giriş frekansı ile sürücü çıkış frekansları karıştırılmış.. Sürücülerin giriş frekansı örneğin siemens için 47-63hZ'dir. Çıkış frekansları ise kontrol tipine göre 650Hz'e kadar çıkabilir. MOtor frkansı 60Hz ise, yapılması gereken tek şey, paramtre girerken, 60HZ'e göre gerilim, akım gibi motor plaka değerlerin girilmesi..
 
Arkadaşlar bende taksan marka kalıpçı frezesi var bunun motoru 2.2 kw. kayışlı ve dişli devir sistemi hep sorun çıkarıyor ben bu motoru değişiklikle direk bağlamak istiyorom buna nası bir invertör takmam gerekir.Gerekli devirler 50-3750 d/dak. Saygılarımla
 
Motor gücünde monofaze ve trifaze sürücü olur.Monofaze ve trifaze sürücülerde motor bağlantılarına dikkat et,problem olmaz.
 
Arkadaşlar bir uygulamada kullanılmak üzere
15kw 1000 devirli motorum var.
ben bu motoru 60 hz de 1200 devirde çalıştırcam ama,
minumum deviri 200 devir istiyorlar buda 10 hz oluyor.

bu motor 10 hzde çalışırmı yada motorların çalışma alt hızları nelerdir nasıl hesaplanır,

bilgisi olan arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim.

şimdiden teşekkürler...

0,5-1 hz de dahi çalıştırdığımız motorlar var. Çalıştırmaman için hiçbir sebep yok.
 
arkadaşlar bazı bilgiler eksik yada yanlış anlaşılmış durumda inverterler frekensla gerilimi aynı oranda değiştirdikleri için 250 hz de bile eğer motor rulmanları müsade ederse çalıştırabilirler minimum hz ise tamamen motorun yapısal özellikleri ile ilgilidir ektra endüstriyel bir fan koyularak motor 5 hz de bile günlerce aylarca çalıştırılabilir yeterki motoru soğutabilin arkasındaki fan devire paralel olareak yavaşlayacağı için motor yavaş devirlerde çalışacaksa mutlaka eksra bir fanla desteklenmelidir.
sorunlarınız full sinüs çıkışlı harmonik üretmeyen tamamen kendi geliştirdiğimiz türk malı sürücü ve inverter ihtiyaçlarınız için irtibata geçebilirsiniz.
Atak Elektrik Aydınlatma Malz. Paz. Ltd. Şti.
 
Arkadaşlar 2.2KW.motoru 50 Devirde çalışınca trifaze invertörde güç düşermi çünkü frezede güç önemli
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst