Bir mühendis kendini nasıl geliştirir

demise

Üye
Katılım
17 Mar 2010
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
33
sayın üstadlarım,
Ben elek.elektr 2.sınıf öğrencisiyim.Bir mühendis kendini nasıl geliştirir,nasıl iyi bir mühendis olur,hangi kaynaklardan yararlanır,bu kaynaklara nasıl ulaşır.iş hayatına şimdiden nasıl hazırlanır bunlar hakkında sizin değerli görüşlerinizi öğrenmek ve bunlardan çıkarım elde etmek isterim.....
örneğin ben şimdiden basit bir devre yapmak istiyorum nasıl birşeylerden başlamalıyım yardımcı olursanız sevinirim....

forumda en uygun bu bölümü bulduğum için buraya yazdım..kusurum varsa affola şimdiden değerli bilgileriniz için teşekkürler

saygılar.
 
1 yabancı dili çok iyi seviyede bilmek herşeyden daha önemli.İşletmeler yeni mezunlarda diplomadan sonra çok iyi derecede yabancı dil istiyorlar.2.yabancı dil ise tercih sebebi oluyor.Özellikle ingilizceni bir yabancı ile konuşabilecek düzeye getirmelisin.Teknik bilgi bir şekilde edinilir.
 
ingilizce hazırlık kurslarında bunu öğrenmek mümkünmü çünkü pratik olarak almadığımız zaman birşeye yaramıyor teori
 
1.Yabancı dil. (Özellikle ingilizce)
2. Bu yıl stajı dışarda yapacaksın. İyi bir staj yeri bul. Kolay değil ama şimdiden başla. Tahahhüt firmaları olabilir,Teklif nasıl verilir, hakediş nasıl yapılır buralardan öğreneceksin. Çünkü hiçbir döküman bunu öğretemez(%99).
3. İster elektrik seç ister elektronik PLC öğrenmen gerek. Çünkü artık heryerde karşına çıkacak. Yüksek gerilimden kontrol sistemlerine kadar heryerde var.
4. Kendine bir işi yaparken nasıl hareket edeceğine dair metodlar geliştir ve her tecrübende bu metodları geliştir.
5. Bu forumu izle, kendine bir konu seç ve forumda arattır. Buldukların derle. Mesela kompanzasyon nedir? Ondan sonra detaya in , rgk rölesi nedir? Kondansatör nedir? c/k nedir? vs.. Forumda araştır ve toparla, Tavsiyem daha iyi anlamak için bu derlemeleri kendi el yazınla yazıp şekillerini çizmen sonra da dosyala..
6. İnsanları küçümseme, inan herkesden öğrenilebilecek şeyler var.
7. Çok mecbur kalmadıkça dayına güvenme, kendin çabala. İnan işyerlerinde tanıdık zoruyla sokulan bu sebeple zerre kadar saygı göremeyen ne mühendisler var.
8. Bir de bu işi sevmeyeceksin hiç yapma, ne başarılı olabilirsin nede mutlu.
 
Kursa gitmek işe yarar ancak sadece kursta bırakırsan işe yaramaz.Sürekli ingilizce kitap oku ve teknolojiyle ilgili ingilizce dökümanları takip et.Fırsat bulabilirsen yurtdışına git.Sadece konuşmaya yönelik olan kurslar da oluyor onlara da gidebilirsin tabiki ingilizce temelini iyice oturttuktan sonra.

Ayrıca sana Scada konusunda bilgilenmeni öneririm.Vakti zamanında PLC bilen nasıl piyasada sevilen eleman oluyorsa önümüzdeki süreçte de tüm işletmeler SCADA bilen elemanlara ilgi duyacaklar.SCADA ile tam ayrıntı öğrenmesen bile genel mantığını şimdilik öğren.Bu tavsiyemi unutma.
 
peki siz elektrik elektronık muh iş ikmanlarını nasıl buluyorsunuz??
,ayrıca değerli bilgileriniz için teşekkur ederim
 
İş imkanları bir makina veya inşaat mühendisinden fazla değil, hatta biraz az. Öyle bakınca doktorluk veya öğretmenlik daha iyi görünüyor ( tabi sözleşmeli öğretmenliği seçmeyeceksin! ) .Ancak ben kendim için söylüyorum asla doktorluk veya öğretmenlik yapmazdım. O yüzden bu bölümü seçtim. sevdiğim için. Çok iyi parası yok ama bana yetiyor. İşimden memnunum.
 
1 yabancı dili çok iyi seviyede bilmek herşeyden daha önemli.İşletmeler yeni mezunlarda diplomadan sonra çok iyi derecede yabancı dil istiyorlar.2.yabancı dil ise tercih sebebi oluyor.Özellikle ingilizceni bir yabancı ile konuşabilecek düzeye getirmelisin.Teknik bilgi bir şekilde edinilir.

Tam tersini düşünüyorum yabancı dil birşekilde halledilir birsürü kaynak var,cd'ler var,dökümanlar var. Ayrıca kendi adıma konuşayım bana yabancı dil hiç lazım olmadı 14 yıllık şantiyeciyim kendi çabamla edindiğim orta seviyede ve hiç kullanmadığım :) bir ingilizcem var.
Teknik bilgi ise birşekilde edinilmiyor hele hele mezun olup mühendis çıktıktan sonra öyle öğrencilik hayatındaki gibi laylaylom her önüne gelene, her kafana takılan soruyu sorduğun gibi rahat olamazsın çünkü artık mühendissin. Ayrıca teknik bilgi sadece uygulama yapıp görerek yada sadece okuyup hesap yaparak edinilmiyor bunların bileşkesinden ibaret oluyor. Eğer böyle olmazsada ahmet hoca böyle demişti filanca şöyle demişti türünden kulaktan dolma kendi alt yapınla mesnet oluşturamadığın havada kalmış,afaki bilgilerle kalmış oluyorsun.

Herşeyden önce teknik bilgi ve donanım önemlidir arkadaşlar. Önce mesleğine seveceksin ve hakim olmaya gayret edeceksin. Sonra yabancı diller,filanca çizim programları,falanca bilgisayar programları, v.s.'ler gelecek.
 
bence her ıkısınıde aynı anda halletmek gerekır teknık bılgı ne kadar onemlı ıse ıng. o kadar onemlı. ben su an odtu tubıtakta staj yapıyorum butun bılgıler mevcut ama gel gelelım hepsıde ıng. daha onceden bıraz halletmıs olsaydım belkı sımdı bende ne kadar ıllegal bılgılere sahıp olurdum ama sımdı o kadar yararlı bı staj donemı gecıremıyorum malesef 2. sınıf olsaydım en azından gramer ogrenır cevırı yapabılecek duzeye getırmeye calısırdım kendımı kardes sımdı 4 sınıfım gecen yıllarda dersle r ne kadar onemlı ıse ıng. o kadar onemlı sonucta bolumumuzle alakalı saglam kaynakların bır cogu ıng. basarılar dostum
mehmet...
 
Bir elektronikçi için ingilizce çok önemlidir.

İngilizce bilmeyen bir elektronikçi teknolojideki gelişmeleri , ingilizce bilen bir elektronikçiye göre daha geriden takip etmeye mahkumdur.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,872
Mesajlar
913,218
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst