Binaural Mikrofon Yapabilecek Birisi?

Katılım
30 Haz 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
36
(2:25'de başlıyor) buradaki gibi bir binaural mikrofon yaptırmak istiyorum. Kendim de yapmak isterdim ama bu tarz konularda hiçbir tecrübem yok.

3Dio Free Space Microphone tarzında yapılmış bir mikrofondur ve 3 boyutlu ses etkisi vermektedir. Kendi video çalışmalarım için bu mikrofonu satın almak istiyorum ancak en ucuzu $499 olduğu için belki aranızda bu ürünü videodaki gibi kendisi daha uygun fiyata yapabilecek birisi vardır.

Veya yönlendirebileceğiniz birileri varsa memnun olurum.
 
Bildiğimiz stereo mik bu! Bu yapı şart değil yeni model el kameralarına bak hep çift mik, aralarında 30 mu 45 derece mi yerleştirilmiş.
 
Videodaki arkadaş bildiğimiz mikrofon kullanarak yapmış. Stereo bir ses kaydedicisi kullanmış.

Hatta söyleyebilirim ki ses elektroniği standartlarına hiç uymadan yapılmış bir bağlantı yapıyor. mikrofon bağlantılarında kullandığı kablo sinyal taşımak için uygun değil.

Bu şekilde bir sistem ses kaydedici cihaz hariç 3 - 5 tl ye yapılabilir. Sanki bir okul öğrencisinin yaptığı proje ödevi gibi bişey bu.
 
Bildiğimiz stereo mik bu! Bu yapı şart değil yeni model el kameralarına bak hep çift mik, aralarında 30 mu 45 derece mi yerleştirilmiş.
Videodaki arkadaş bildiğimiz mikrofon kullanarak yapmış. Stereo bir ses kaydedicisi kullanmış.
Merhabalar, yanıtlar için teşekkür ederim. Yapım esnasındaki teknikler hakkında bilgisiz olduğum için aksini iddia edemem. Videonun başında şişedeki su sesini gözünüz kapalı dinlerseniz 3 boyutlu ses etkisini yakaladığını görebilirsiniz. 3Dio markasına ait mikrofon kadar mükemmel değil elbette, ancak buna stereo demek bence haksızlık olur.

Çünkü şuan elimde Zoom H1 kayıt cihazı var (Stereo) ve şahsen aradaki farkı ayırt edebiliyorum.

O halde sorumu düzelteyim, Binaural mikrofon yapmak için ne gibi işlemler ve malzemeler gerekir? Ve yine bunu yaptırabilmek için nereye/kime danışmam gerekir?

Teşekkürler.
 
Cihazı tutuşun (yatay tutup dene!) önünde engel olması bile etkiler, hiç adını duymadığım kelimeler hiç görmediğim bir şey fakat alt yapı -mantık aynı anahtar kelimeleri girince dünya kadar içerik /medya geliyor!
Elindeki kayıt cihazı var başka mikrofon yapma, denemelr yap ideal yüksekliği bul, sünger filtre kullan!
404227704_640.jpg
 
Son düzenleme:
..standartlarına hiç .. kablo sinyal taşımak için uygun..Bu şekilde bir sistem ses kaydedici cihaz hariç 3 - 5 tl ...

Elektret mikrofonların içlerinde fet olur 2 ya da 3 uçlu oluşlarına göre besleme ve çıkış ucu aynı tel üzerinden olabilir.
Amfi tarafında basit bir kondansatör ile sinyaller ayrılır.
Kısa mesafelerde blendaj a filan gere yoktur.
Çok uzaklardaki sesleri bile alır çünkü diyafram çok küçük ve az bir güçle yeterli genliği uluşturur.

Ses 3 boyutlu olmaz ! , denenmiş şeylerden en iyisi 2 kulak zarı arası ortalama mesafede kadar aralıklı yerleştirilmiş 2 eş mikrofon+ amfi+hp dir.
İnsan ses yönünü 2 kulak ve ona ulaşan dalgaların arasındaki zamandan hesaplayarak bulur.
Yukarı aşağı tespitini ise kulak değil kemik+katı+sıvı organik mekanizmaların beyne ilettiği sinyalleri hesaba katarak bulur.
Benzer şekilde bu yüzdendir ki kendi sesini kayıttan dinleyen insanlar bu benimki değil der...

Bir çok kanaldan kaydedilmiş sinyaller bir şekilde bir çok konuma yerleştirilmiş hp lerle yöneltilip çeşitli efektler oluşturulabilir bu ayrı konu...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,225
Mesajlar
915,939
Kullanıcılar
450,017
Son üye
melike.gkck1

Yeni konular

Geri
Üst