bilgisayarda açılış sorunu.

Nalbur

Üye
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
132
Puanları
1
Konum
Ankara
windovs xp yüklü bilgisayarıma format atıldı yanlız ilk açılışta f 1+esc+enter tuşlarına basmadan açılmıyor. direk açılması için nasıl ayar yapılır.bios ayarlarından yapılır dendi ama ben nasıl yaparım yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim. arkadaşlar.:)
 
Selam bilgisayar açılırken del tuşuna basarak biosa gir. genelde del tuşudur ama bazı bilgisayar anakart üreticileri değişik tuş kullanabilrler hangisi ise otuşu kullanarak bios setupununa gir. ami ve award bioslarda farklı olabilir ama izah etmeye çalışayım. exit bölümünde ve ya direk olarak ilk çıkan sayfada "load setup default" seçeneği vardır onu seçerek kaydet ve çık tamamdır. ayrıca setup hakkında bilgin varsa kolay bulabilirsin dediğim yeri. kolay gelsin. birde anakart üzerinde pil vardır o da biterse bilgisayar, kasanın her elektrik kesilmesinde yeniden F1 uyarısı verir pilini değiştir.
 
arkdaşın dediği gibi "del" tuşuba basarak biosa gir. orda power management gibi bir menü olması onu altında starup with keyboard veya sadece keyboard diye bir menü vardır. karşısında da senin bilgisayrı açmak için kullandığın tuşların ismi vardır. f1+esc+enter.onu kaldırarak bu sıkıntıdan kurtulabilirsin. kolay gelsin
 
Bios dan yapamazsan klavyenin disketi varsa kurarak denemeye çalışın...
 
açılış olarak ilk sırada hdd seçmen lazım. biostan.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst