Bilgisayar Tabanlı PLC, HMI ve Scada sistemleri

M.Ozkan

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
19 Ocak 2007
Mesajlar
977
Puanları
156
Alışılmış PLC çözümleri de dahil olmak üzere, Bilgisayar tabanlı çalışacak ve kendi open source yazılımlarımızı kullandığımız TCP/IP, Wirelles TCP/IP, UDP kontrollü otomasyon ürünleri tasarlıyoruz. Şöyleki;


1-Yazılım bilgisayar tabanlı çalışıyor. Dolayısıyla bilgisayar dışında ek bir cihaza ihtiyaç duymuyorsunuz. Bu bilgisayarda Bir adet Ethernet kartı, veya Wirelles ürünlerde Wirelles opsiyonu olması yeterli. Bu özelliklere sahip bir bilgisayarınız var ise onuda kullanabilirsiniz. Router ya da HUB olarak standart sistemlerinizi kullanabiliyoruz.

2-Sisteminizin canlı digital ya da analog sinyallerinizi Wirelles ya da Ethernet ile haberleşen modüllerimize bağlıyoruz. Yazılım sayesinde sisteminizi sürekli olarak uzaktan hatta internet üzerinden online kontrol edebiliyorsunuz. Wirelles ürünlerde kablolama ve karışıklık ortadan kalkıyor.

3-Yazılım Visual Studio 2008 ortamında, NetFrameWork 3.5 kütüphanesi ile tasarlanıyor. Sizin istediğiniz özelliklerde eklentiler ve geliştirmeler yapılarak şahsınıza münhasır çözümler uyguluyoruz.

4- Sisteminize 100 Metre çapında ya da daha da uzatmak için repeaterlar takarak çok sayıda modülden ya da ek bilgisayarlardan oluşan network kurabiliyorsunuz, bu da size hem sınırsız sayıda digital veya analog Input/Output imkanı sunuyor hem de merkez bağımlılığı olmadan kontrol imkanı sunuyor.

5- Yine TCP/IP Tabanlı ve Ethernet Protokolüyle çalışan touch ya da klasik Windows CE tabanlı çalışan operatör paneller ya da Pocket PC cihazları üzerinde firmanıza özel görüntü, veri giriş ya da izleme panelleri tasarlıyoruz. Bu panelleri yine kendi ürettiğimiz yazılımları kullanarak geliştiriyoruz. Ve yine Açık kaynak koduyla birlikte veriyoruz.

5-Teslimat aşamasında sistemle ilgili olan tüm manuelleri, modüllerde kullanabileceğiniz komut listesini, donanım manuellerini ve Ana yazılımın proje ve derlenmiş dosyalarını sizlere teslim ediyoruz. Böylelikle ileride herhangi bir geliştirmeye ihtiyacınız olduğunda standart programlama dillerini kullanarak geliştirme yapılabiliyor. Ayrıca nasıl yapacağınızla ilgili detaylı dökümantasyon hazırlayıp sunuyoruz. Ancak sistemin kurulumundan itibaren 1 yıl içerisinde görülen eksiklik ya da parça kullanmaksızın yazılımsal değişiklikleri Online olarak ücretsiz gerçekleştiriyoruz. Kullandığımız parçalarında kullanıcı hatası olmaksızın bozulması durumunda 1 yıllık garanti anlaşması var.

6-Toplamda bu çözümlerin belirli bir platform adı altında kullanılması söz konusu değil. Yani istediğiniz her ekipmanda, digital ya da analog kontrol gerektiren ekipmanlarınızda, evlerde, büyük ya da küçük işletmelerin Scada ya da Yardımcı kontrol sistemlerinin tasarımında kullanılabilir. Projenizin tasarımı tamamen sizin istediğiniz standartlarda tasarlanacaktır.

Sistemi genel olarak bilgisayar tabanlı çalışan PLC gibi düşünebilirsiniz.


Detaylı bilgi için PM atınız.
 
Son düzenleme:
Sayın Fluke,
Öncelikle çabanızı kutlamak istiyorum. Genel mimarinizi anladım ve şahsım için geliştirdiğiniz platformda kod yazmak sorun değil. Ancak tanıdığım tüm meslektaşlarım için malum sebeplerle aynı şeyi söylemek zor. Ürünlerinizin daha geniş kitleler tarafından kullanımını sağlamak için ileride CoDeSys vb. bir platforma geçiş gibi planlarınız var mı? Hatta daha geniş düşünüp kendi IEC 61131 veya IEC 61499 standardında bir editör geliştirme hedefiniz var mı? Ürünlerizi daha iyi tanıdıkça sorularım gelecektir. Ürünlerinizle ilgili PM gönderirseniz sevinirim.
 
Sayın Fluke,
Öncelikle çabanızı kutlamak istiyorum. Genel mimarinizi anladım ve şahsım için geliştirdiğiniz platformda kod yazmak sorun değil. Ancak tanıdığım tüm meslektaşlarım için malum sebeplerle aynı şeyi söylemek zor. Ürünlerinizin daha geniş kitleler tarafından kullanımını sağlamak için ileride CoDeSys vb. bir platforma geçiş gibi planlarınız var mı? Hatta daha geniş düşünüp kendi IEC 61131 veya IEC 61499 standardında bir editör geliştirme hedefiniz var mı? Ürünlerizi daha iyi tanıdıkça sorularım gelecektir. Ürünlerinizle ilgili PM gönderirseniz sevinirim.

Sayın ceyhanII;


Öncelikle ilginize teşekkürler. Otomasyon ve yazılım çok geniş bir dal ve tahmin ettiğiniz gibi her üretici kendine özgü programlama yöntemleri üretiyor. Örneğin KUKA yazılımlarında modifiye edilmiş Pascal, ABB kendi standardı olan RAPID, Microsoft resmi dili olan C#, Siemens PLC lerinde LAD,STL,SCL,Graph,Hi-Graph, FBD gibi yüzlerce yazılım dili kullanıyorlar. Elbette biz meslektaşlarımızın çoğunun Visual Basic.NET ya da C# gibi yüksek seviye diller kullanmayı bilmediklerini düşünüyoruz. Daha geniş platformlarda kullanılabilmesi ve en düşük bilgi derecesinden en yüksek bilgi derecesine kadar hiç yazılım bilmeyen birinin bile kolaylıkla programlayabilmesi için şu anda yüksek seviyeli bir programlama editörü tasarlıyoruz. Şöyle ki; Ana programımız bu editörden yapılacak olan belirli şartlar dahilinde sıralaması olan programı referans alıp sistemi ona göre işletecek. Ve bu editör içerisinde mutlaka global komutlar olan For, Next, Switch, Select, While, Wait, Until, Set, Reset, Pulse, Invert, Counter, Timer gibi standart otomasyon yazılımlarında kullanılan komutlar olacak ve bir de buna bilgisayarın yapabileceklerini eklediğiniz zaman ortaya müthiş bir proje çıkmış oluyor. Ayrıca bütün bu geliştirmeleri yaptıktan sonra kendi standardımız için gerekli başvuruları yaparak 3 parti firmalarla anlaşıp yazılımın çalıştığı işletim sistemi platformunda "vxwin" gibi "Real Time Operation" komponentleri kullanacağız. Bu da bizim yüksek güvenlik gerektiren yazılımlar yapabilmemizi sağlayacak. Sistem henüz geliştirme aşamasında. Ama ilerleyen dönemlerde Yurt dışına ihraç edilebilecek seviyeye ulaşmış olacağımızı düşünüyorum. Sistemin tüm yazılım tasarımı bana ait. Bu gün yabancı firmalara yüz binlerce dolar otomasyon gideri akıtılıyor. Bizler kendi teknik potansiyelimizi doğru değerlendirmek ve yabancılardan hiç bir eksiğimiz olmadığını kanıtlamak adına bu tür bir girişimde bulunduk.

Ayrıca illa satılması ya da bu birikimi paraya çevirmek şahsım adına hiç önemli değil. Önemli olan hayata geçirebilmek, sınırlı sayıda da olsa göz doldurur bir getirisi olmasa da paramızın ülkemizde kalmasını ve insanlarımızın yerli mallarını kullanmasını sağlayabilmek. Tasarımını geçmişte yaptığım ve gelecekte hayata geçireceğimiz bir çok projem olacak. Bu sadece onlardan biri.

Ürünler firmanın beklenti ve gereksinimlerine göre şekillendirildiği için en uygun maliyeti baz alarak özellikleri değiştirilebiliyor.

Sorularınızı cevaplamaktan memnuniyet duyacağım.


Kısaca anlatmak gerekirse, TCP/IP yoluyla ana programımızdan gelen ASCII komutları, I/O modülün değerlendirerek bu komutlara göre sonucu çıkışa yansıtması ya da girişteki bilgiye göre sonucun ana programa gönderilmesi esasına dayanıyor. Her bir modülde analog digital ya da Counter kanalları var. Bu modüller genel otomasyon ve elektronik standartlarına uygun (UL,CE,FCC,RohS) Teknik detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Module.JPG
 
Merhabalar,

Ürün ismi falan yok mu ? Her yerde bahsetsek desteklesek -ki kontrolkalemi.com dan büyük yer yoktur desteklenecek :D

*******************************
Sistemin tüm yazılım tasarımı bana ait. Bu gün yabancı firmalara yüz binlerce dolar otomasyon gideri akıtılıyor. Bizler kendi teknik potansiyelimizi doğru değerlendirmek ve yabancılardan hiç bir eksiğimiz olmadığını kanıtlamak adına bu tür bir girişimde bulunduk.
*******************************

Ben böyle gördüğüm zaman deli gaza geliyorum,
Helal olsun arkadaşım, ben KaleAltınay , Fultek ve Teos tan sonra seni duydum

Tebrikler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,253
Mesajlar
916,242
Kullanıcılar
450,073
Son üye
DİCLEEE

Yeni konular

Geri
Üst