bilgisayar ekranında dalgalanma

aynı şey bizim de başımıza geldi odanın altında trafo binası vardı trafodan beslenen motorlar akım çektiğinde manyetik alandan dolayı monitörde dalgalanma oluyordu bir çok şey denedik en sonunda kesin çözümü lcd monitörde bulduk. sende lcd ye geç sorunu unut o monitörü manyetik alan olmayan yerde kullanırsın.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşlar bir binamızda ayrı odalarda 6 adet bilgisayar var.binanın solunda kalan üç bilgisayarın ekranında bi dalgalanma oluyo zaman zaman.diğer bilgisayarlar böyle bi sorun yok.ne yaptıysam bulamadım sorunu.bilgisayarları başka odaya kurarasam normal çalışıyo ama başka odadan seyyar çekip çalıştırdığımda yine dalgalanma oluyo.bina girişinden itibaren o odalara ait tüm elektrik tesisatını yeniledim ama o da fayda etmedi.artık kafayı sıyırcam....
acaba topraklama ile bi ilgisi olabilirmi
olursa nasıl olur çözüm nedir
şimdiden teşekkürler


ups kullanıyorsan topraklayın ayrı hattan çekin kazıklarıda ayrı olsun
normal tesisatsada pcnin fazını sigortadan direk çek ve yine topraklama yap sorun çözülür sebebi topraktaki kaçaktır.. kullandığınız elektrikli cihazlardan kaçan akımlardan kaynaklıdır.. kolay gelsin..
 
o odada telefon var mı o da etkileyebilir
 
Dalgalanma Yuksek Gerilimden Dolayida Olabilir Notr Barası Yada Bağlantısının Oksit Yapması ve Topraklamanin Zayif Olması Nedeni İle olabilir.
 
bnm monitörde kendiliginden 3 5 dk bir kapanıyo vurdugumda açılıyo nedeni nedir acaba
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst