Beyin sinyallerini Binary Olarak Pic E okutma!!!

Sn. jeklarit,

Öncelikle şunu söylemeliyim ki elimde EEG ile ilgili çok fazla kaynak yok. https://www.kontrolkalemi.com/forum/tip_elektronigibiomedikal/electroencephalogram_eeg-t32909.0.html linkteki dosya işinize yarayabilir.

Matematiksel derivasyonlarını istiyorsanız da http://en.wikipedia.org/wiki/Chebyshev_filter adresine girip bakabilirsiniz.

Chebyshev filterinin o kadar büyütelecek bir kısmı yoktur teoride. İdeal bir alçak geçiren filtreye en yakın karakteristiği sağlaması ile bilinir(Buttertworth filtreden farklı olarak). Ancak buna karşın, Passband ında ve Stopband ında "Ripple" denen tepecikler ortaya çıkar. Mesela Mikrodalga veya RF Filtre'lerinde, bu ripple değerlerini bilirsiniz veya ona göre tasarım yaparsınız. Ripple faktörü formulize edilmiştir.

Daha ayrıntılı bilgi bulamazsanız, pm atınız. Ben de size bir döküman hazırlayıp yollayayım. Tabii bu bilgiler tahmin edersiniz ki teorik olacak.

Saygılar
 
evet ben filtre tasarlıcam 8-12 Hz arası band geçiren filtre ama bizim bildigimiz hesaplamalr ile butterworth tasarlamış oluoruz . şimdi biz chebyshev filtre yapmak ıcınde aynı formullerı mı kullanmamaız gerekıor...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,879
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst