Beko 55 ekran TV arızası

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,691
Puanları
956
Yaş
40
Ustalarım hayırlı günler. Babamların TV arızasını videoya çektim. TV'de dalgalanma var. Aynı şekilde arada bir kapanıp kendi kendine tekrar açılıyor. Az da olsa bazen ekrandaki dalgalanmalar gidiyor TV normale dönüyor. Bu TV'nin arızası beslemeden mi tüpten mi? Sökmeden önce tecrübelerinizi alabilir miyim?
Video birazdan yüklerim.
 
Doğan Hocam, Eht trafosu çevresinde soğuk lehimleri tazele, kutupsuz kond şişme varmı kontrol et.
 
Ustalarım bu TV'yi açtım. 47uf 160 V kond. şişme vardı değiştirdim. Hemen EHT trafosunun arkasındaydı. Cihazı açtım cam gibi gösterdi 3-4 dk. çalışıp kapandı. Fişi çekip tekrar açtığımda yatay çizgiler var ses gelir gelmez tekrar kapanıyor ve stadbye 4 defa yanıp sönüyor.
Arıza notlarında bu kadar detaylı yazmasa da 4 defa ışık yanıp sönmesi vertikal koruma D507 diodun çıkarılıp TV'nin açılıp menu ayarlarına girin diye yazıyor ve bazı işlemler yapılması yazıyor. Ama ben bu devrede D507 yok bulamadım. Acaba arıza bu mu?
Ayrıca taktığım kond. arızalı mı diye başka kond. taktın ve çevredeki kond. değiştirdim sorun devam ediyor..

Beko şase E1.
e1-sase.jpg
 

Ekli dosyalar

  • e1-sema.pdf
    226.1 KB · Görüntüleme: 6
Ustalarim d507 diodu buldum iptal edip gerekli ayarlari yaptim cihaz acildi bu sefer ses gitti. Sokette soguk lehim olustu giderdim ses de geldi. Ama cihaz calistiktam sonra hafiften yatay cizgi kanál degistirirken bos ekrandá mavi bir de renkler bazén gariplesiyor.Ama eskisine gore Iyi oldu. Acaba tupte mi sorun var?
 
Doğan hocam merhabalar.
Her seferinde farklı arıza meydana gelmesi bende çatlak veya soğuk lehim olma ihtimalini uyandırıyor.en uygun bölge EHT çevresi, çok iyi kontrol etmelisin.
 
Doğan hocam merhabalar.
Her seferinde farklı arıza meydana gelmesi bende çatlak veya soğuk lehim olma ihtimalini uyandırıyor.en uygun bölge EHT çevresi, çok iyi kontrol etmelisin.

A.S Hakan ustam. Ben de çok iyi bakıyorum Hakan ustam hatta birkaç yeri lehim tazeliği yaptım.
Arızayı biraz daha düzelteyim Hakan ustam.
İlk açıldığında sorun yok cam gibi. 10 dk. çalıştıktan sonra hafiften yatay çizgiler çıkıyor tekrar çizgiler belirginleşiyor o sekilde kaliyor renkte gidiyor beyazda kaliyor
 
Son düzenleme:
Bahsettiğiniz çizgiler defter çizgileri şeklinde ise ve sonradan çıkıyorsa iki ihtimal var.Eht üzerindeki screen potu kaçırıyor veya tüp soketinde oksitlenme olabilir.Son olarak EHT den çıkan 200v (RGB sürücülerinin veya entegrenin beslemesi) üzerindeki kondansatör kurumuş olabilir.
 
Tamam ustam Tesekkurler. Aynen defter cizgileri gibi ustam. Olmazsa once screen potuyla oynayalim duzelme olcak mi bakalim. Bahsettiginiz kond. Rgb karti uzerindeki kond. galiba.
 
Hakan ustam goruntude cizgiler olustugunda screen potuna kontrol kalemi dokundurdugumdaveya actigimda duzeliyor. EHT trafosu degisecek degil mi ustam? Bu arada lehimleri tazeledim sonuc ayni.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst