BEKO 2313 ARIZASI

blackned

Üye
Katılım
16 Ağu 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Ustalar; makina normal şekilde çalışmaya başlıyor 2 dk sonra motordan hafif zorlanma belirtileri geliyor. değişik çamaşır yüklerinde de aynı şekilde. yaklaşık 10 dk yıkamadan sonra motor kömürleri ark yapmaya başlıyor. motor silkeleyerek dönmeye devam ediyor. makinanın fişi çekilip 10 dk dinlendirildikten sonra bir süre normal çalışmaya devam ediyor sonra yine aynı. Birde ilginç birşey daha , makina yıkamaya başladıktan sonra 2 defa daha su alıyor. ancak herhangi bir su kaçağı tespit edilemedi.

Motor değişti aynı sorunu tekrarladı. Yarın hız modülünü değiştirmeyi düşünüyorum. Bu arıza canımı çok sıkmaya başladı. çözüm önerileriizi ve tecrübelerinizi bekliyorum arkadaşlar teşekkürler.
 
hız kartıda olabilir taktığın motor tamirli olanlardansa arızalı olabilir
 
sanırım revizyonlu motor kullandığım için tekrar sıkıntı yaşadım. makinada değişmeyen fazla parça kalmadı. bir tek rulmanlara dokunmadım. onlarda zaten sıkıntı görünmüyor. Modül değişimide çözüm olmadı. kayış bağlı değilken motor milini elimle bile çok rahat durdurabiliyorum. orjinal motor alıp onu denemekten başka seçenek kalmadı artık.
 
Hız kartı arızalarında genelde "makina sıkma devrinde dönüyor" şikayetleri gelir. Kömür bitikse motor dönmez. Bu söylediğiniz şikayetlere kapasitörlü motorlarda rastlamıştım sadece. Yine de tedbir amaçlı, motora gelen voltajı ölçüp, motor kömürlerini değiştirmenizi öneririm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst