Bedava Elektrik

Uzay yercekimsiz ve havasiz bir ortam yani bir cisme hareket verdiginizde unu durmaya zorlayavak hic bir etken yok. O dediginiz miknatisli itme cekme olayinin dogal hali. dedikleriniz gecerli olsa uzaya gotur jeneratoru ilk hareketi ver durmadan donsun elektrik uretsin.)
Ama unutmayin uzay gemileri bile enerjisini uzerindeki gunes panellerinden aliyor.

benimde anlatmak istedigim son cumlenle aynı aslında illahaki 1 güç uygulancak 1 güç olmadan eneji tabiki uygulanamaz enim burdaki anlatmak istediğim bu gücü biz deyilde başka bir cısım uygulasa ve bu uygulayan cisimde 1 akü gğbi ama daha kaliteli ve daha uzun sureli calısacak misal dusunun eskiden bataryalar akıllı telefona göre cok az gidiyordu gıdenlerde cok buyuk ve agır olurdu şimdi ise 3500mag lık 1 batarya bit kadar ufaldı dimi bende buna bunun gıbı 1 sey demek istedim mıknatıs saten 1 güç ponpalanarak üretiliyor ve bu güç illahaki zaman geçtikce yok oluyor ama unutmayın 1 mıknatısın ömrü ortalama 10 _ 15 sene düşünün 1 akünüz var gücü 10 sene gidiyor ve bu aku hızlı şarz dediğimiz 1 cıhazla anında doluyor nasıl fıkır
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
@efendi erdogan anlık 700 devir yapman yetmiyor sürekli yapmalısın yemeden içmeden 7/24 çevir o zaman ne kadar dayanacaksın, yer çekimi dediğin düzeneğin ağırlığı aşağı gelince kendiliğinden yukarı çıkıyor mu ... senin müdahalenle devam eder ancak! Dediğin gibi olsa sarkaçlı esk saatlerin en başta hiç durmaması gerekmez miydi? Hatta elektrik varsın üretmesin durmaksızın dönsün yeter bunu aracın yürür aksamına bağla yakıt masrafından kurtarsın yeter!

Düzeneği yap öyle devam edelim. En pahalı en az sürtünmeli bilya rulmanı al da yap dönergeci hareketi ver ve çekil sadece izle ne kadar zaman hareketi sürdürüyor ne zaman durdu, neden?;).
 
@efendi erdogan anlık 700 devir yapman yetmiyor sürekli yapmalısın yemeden içmeden 7/24 çevir o zaman ne kadar dayanacaksın

Demiştin Hemen ceva verim Bunu ben çevirmiyeceğim mıknatıslar birbirini kovalıyarak cevirecek zira mıknatısların birbirini itme etkisi olduğu gibi birbirini cekme etkiside vardır

en basit örnekle mıkatısı yukarıdan demir parçasına tut demiri kendisine çekecektir e hani yerçekimi kanunu yada dusun yerçekimi kanunu yenilmeseydi bizler nasıl uçardık ucaklar nasıl havalanıyor roketler nasıl kalkıyor demekki itme gücü 1 mıkatısın gücü nekadar fazla ise oakdar itme gücü olur bu sayede sanırım cevaplamısımdır
 
Son düzenleme:
@efendi erdoganEn pahalı en az sürtünmeli bilya rulmanı al da yap dönergeci hareketi ver ve çekil sadece izle ne kadar zaman hareketi sürdürüyor ne zaman durdu, neden?;).
burda neyi anlatmaya çalıştığını anlayamadım kusuruma bakma bilyanın konumuzla ne alakası var çözemedim burda bizim bütün işi mıknatıslar yapıyor arasında ortasında bilya yokki mıknatısları 1 arada tutacak ve ortasından 1 cısmı gecırecegımız madde yanmayan ve krılmayan lenslerde kullanılan madde yanmaz ve kolay kolay krılmaz

ha desenki bana bunlar birbirini dondurdukce hızlanıcak yada başlattın durdurmak için nasıl 1 sistem dusunuyorsun desen bununda cevabını vermiş olayım fren sistemi daha öncede bahsetmiiştim en dıs katman plastık evet ama plastığin dısındada sac demir olacak arasındada kursun kursun mıknatısı çekmez dogal olarak demiride çekemz en dışkatmandaki demirde frenlemeye yardımcı olacak aynı balata gibi eh balatada ayda yılda 1 deyissin 1 kere para veri çekilmeyinüreten firma kazansın arada dimi :D
 
Ne dediysem anlamamışsın arkadaş, bir mesajında 12v elektrik üretmek için xx devir gerekli demişsin, başka mesajında etrafında dönerken başkasını döndürmekten bahsetmişsin ... Sana arkadaşlar bahsetmiş bu ve benzer yapıların adı devir daim makineleri, yüzyıllardır benzer düşünceler insanoğlunun aklını kurcalamakta, bunların neden çalışmadığı ve verilen hareketin bir süre sonra neden duracağı anlatılıyor, okumamakta araştırmamakta ısrar ediyorsun.

Rulman örneğini kayıpları hesap etmediğin için verdim, aynı şekilde sarkaçlı saat örneği. Kullandığın hardiskte bildiğin gibi motor var ve mükemmele yakın az sürtünmeli rulman yatak, üzerindeki diskler dengeli bilgisayarı kapattığın zaman enerji kalmayınca o bile bir süre dönmeye devam edp sonra durmuyor mu? ;)

Mıknatıs ve yer çekimini yenmeyi (uçaklar, roketler) nasıl bağdaştırdın hala aklım almıyor (Aynştayn hayatta olsa anlar mıydı şüpheliyim), bi zahmet NASA ya mektup yaz boşuna masraf yapıp yakıt harcamasın mıknatısla mümkün olduğunu anlat!
 
Son düzenleme:
Birde olayın siyasi boyut varki bedava elektrik hülyası kuran arkadaşlar o boyuttan hiç bakmıyor , başka bir tartışma ortamında da belirttim , kapitalist toplumlarda hiçbirşey bedava olmaz , devlet sizden herşeyin parasını bir şekilde tahsil etmenin yolunu bulur, garajda yatıp hiç kullanmadığınız arabanızın bile yılda iki kere vergisini veriyorsunuz :)
Kolayi var. Devlet BEV diye bir vergi cikartir olur biter :) bedava elektrik vergisi
 
Son düzenleme:
Bu hayallerle Facebook da başına bir sürü adam toplayan amca geçen gün baktım mevzuyu rüzgar enerjisiyle irtibatlandırma gereği duymuş , gülelim mi ağlayalım mı ?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,898
Kullanıcılar
450,192
Son üye
berke66

Yeni konular

Geri
Üst