"Beğenmedim" butonu gerekliliği

Hırçın 41

Profesyonel Üye
Katılım
17 Ara 2013
Mesajlar
4,740
Puanları
2,554
Mesajın sağ altında yazan beğen butonunu "beğendim" olarak değiştirip, yanına "beğenmedim" butonuda koyalım ve bunun miktarı kişinin profilinde görünsün.
 
@YaşlıUzman güzel bir fikir ama abi.
Yanlış anlamayin ama misal olarak ben size kılsam. Her yazdiğinizi benmedim diye işaretlesem veya formda herhangi bir arkadaş ayni konuma yapsa biraz insan gücenmez mi ?
 
Ben şöyle düşündüm mesaj yanlış ise yada üslub uygun değilse uyarma mahiyetinde mesajın beğenilmediği belirtilebilir.
Cevap yazıp polemiğe girmektense mesaj kirliliği oluşturmaktansa beğenmedim butonuna tıklamak daha mantıklı olacak gibi geliyor bana ?
Ancak bu uygulamada hak sınırlaması yapılabilinir mesela belli bir mesaj ve beğeni sayısına sahip üyelere bu hak verilebilir.
 
@YaşlıUzman mantikli bir düşünce.
Ama burasi bilgi paylaşim sistesi olduğundan ben bi soruya cevap versem ve birisi beğenmedim butonuna bassa kendi açımdan o buton bana baski yapar ve bir sonra ki konuya dahil olmakdan kendimi kisarim. Çünkü çoğu insan yanlışlılari ve hatalari kabul etmez etmeyi sevmeyen tipde insanlar vardir.
En mantıklısı bu işi yonetime birakmak tartışılacak ve seçim yapılacak tarzda bir konu bence :)
 
Evet artılarıda var eksileride. Eksi olarak kutuplaşmalara sebebiyet verebilir, Artı olarak mesaj içeriğinin doğruluğu hakkında tek bakışta bir fikir sahibi olma özelliği katılmış olur.
 
Beğenmedim butonuna gerek yok bence.Beğenmediğiniz konuya yorum yazmazsınız olur biter.Karşıda ki kişiye çok büyük saygısızlık olur.Arada olan ufak sevgiyide bitirir.Sonuçta hepimiz forumda abi , kardeş gibiyiz.
 
Beğenmedim butonuna gerek yok bence.Beğenmediğiniz konuya yorum yazmazsınız olur biter.Karşıda ki kişiye çok büyük saygısızlık olur.Arada olan ufak sevgiyide bitirir.Sonuçta hepimiz forumda abi , kardeş gibiyiz.

Bu fikir aklıma geldiğinde şunu düşündüm; Bilgi almak için siteye giren acemi bir üye okuduğu mesajdaki bilgiye nasıl güvenebilir? verilen bilginin güvenilirliğinin teyit'i açısından olumlu olacağını düşünmüştüm ancak dezavantajları daha fazla olacak gibi...
 
Evet bu açıdan düşündüğümüz zaman mantıklı geliyor.Ama iki taraflı düşündüğümüz zaman dezavantajları biraz daha fazla.
 
güzel fikir ama art niyetli insanlar o kadar cokkı mesela bi sorunu olur siz yol gösterirsiniz o becerikszdir yapamaz ve nıhayetinde kendisi yapamadığı için burmadan begenmedim butonuna basar durur ha diyelimki hak kazansın veya belli bi miktarda verilsin adam art niyetli olunca her kosulda o begenmedim butonuna basıcaktır :D
 
Bence de güzel olur. Ancak mevcut forum yazılımı bu ihtiyaca cevap verir mi bilemem.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,371
Mesajlar
917,084
Kullanıcılar
450,245
Son üye
übeyt doksar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst