Balık üretimhanesi elektrik kesintisi

Mevcut UPS'e akü ekleme mümkün değil dimi?

Bu arada en az benim kadar kafa yordunuz hakkınızı helal edin:)

Estağfurullah, helal olsun, amacımız yardımcı olaiblmek :)


Aldığınız ups i yüksüz-boşta iken enerjisiz bırakıp kaç dakka gittiğini kontrol edebilirmisiniz ? boşta iken ne kadar süre dayandığını merak ettim.
Bir de modelini yazabilirseniz akü eklenip eklenemiyeceğini kontrol ederiz.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sağolun, masterguard e-energy 1000va 600w

Sent from my GT-I9300 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Ups bir saat taşıyabildi ise iki adet 72 amperlik harici akü ile 15-20 saat çalışabilirsiniz. Ups içinde büyük bir ihtimalle 2 adet 12 volt 7 ah batarya vardır. Sık ve uzun kesinti yaşamıyorsanız ups şarj sistemi aküleri doldurmaya yetecektir. İki tane 72 amperlik maliyeti yüksek gelirse kapasiteyi düşürebilirsiniz. Eğer ups içinde bir adet 12 volt akü var ise şanslısınız tek akü ile işinizi görebilirsiniz. Kesintiler sık ve uzun olduğu zamanda size ilave şarj cihazı konusunda düşük maliyetli çözümler de önerebilirim.
 
Benim için şarj süresi hiç mi hiç önemli değil, bu sadece ay da yıl da bir olacak kısa kesintiler için istiyorum, üretimhane de maddi yatırım ve cok emek var, 2 saatlik bir kesinti bunlarin hepsini bitirir, korkum bu. Kutusunda 2 adet 12v 7a akü olduğu yazıyor. Bu akü leri söküp yeni akü eklemem gerek degilt mi? Bana mevcut performansı 3 katına çıkarsa yani 3 saat gitse yeterli olur

Sent from my GT-I9300 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
İnternette net bir bilgi yok ancam UPS e akü ekleyip kullandığını söyleyenler var, siz de deneyebilirsiniz bence akü eklemeyi.
Akü eklediğinizde kullanım süresi yaklaşık olarak 2 katına çıkar, bununla beraber şarj süresi de 2 katına çıkar.
 
Peki bu akü leri çıkarıp büyük akü mu takmam gerek? Yoksa olave mi?

Sent from my GT-I9300 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Kullanma süresine göre kapasitesini arttırın. 2 adet 7 ah lik aküye 2 adet daha 7 ah eklediğinizde bir saatlik kullanım süresi 2 saatten fazla olur. Ama ups aküleri bir yıl sonra kapasite kaybetmeye başladığından tekrar akü alacağınıza şimdi yüksek kapasiteli olanı alın. Jeneratör kullanmanızı gerektirecek durumunuz yok ona ayıracağınızı akülere verin. Oto aküsü de kullanabilirsiniz. En uzun süreli kesintiyi düşünerek hesaplayın. En kötü ihtimal siz tatilde iken ve gece olduğunu düşünün. Kaybedecekleriniz aküden çok daha fazla olacağından yüksek kapasiteli akü daha mantıklı olur.
 
Örnek olarak buradaki 12-24 Volt Soğutucu, Buzdolabı Kompresörleri ELEKTROPAZAR Tel:212-254 11 68 ekovat komp. ü sizin ups inizdeki aküleri (büyük ihtimal 12 volttur) paralel bağlayarak çalıştırabilirsiniz.
Kendi mesajımdan alıntı yaparak izninizle bir tekrar tavsiyemi güncellemek istiyorum.Sizin ups içindeki iki adet 12v 7 a lik akülerinizi paralel bağlarsanız 12v 14a eder.Linkteki kompresör ise 12v en kötü ihtimal 3a diyelim(kalkış akımıda dahil olmak üzere çünkü kompresör belirli bir süre sonra firmanında belirttiği gibi 2.2 ampere kadar iner.) ozaman 14/3=4,66 eder yani yaklaşık 4 saat kompresörü çalıştırabilirsiniz.Tabi süreyi uzatmak için akü eklenebilir.Sn @cncarastirma nında dediği bu havayı depolayıp süreyi dahada uzatabilirsiniz.Birde şu varki ups inizin şarj voltajı 12 mi 24 mü oda ayrıca bu sisteme uygun hale getirilmeli.
 
Son düzenleme:
Hava pompanız 12 volt olsaydı iki adet 12 volt 7 Ah akü ile 3 saat çalışırdı. 12 volt 5 amperlik otomatik şarjör ile işiniz görülürdü. veysel28 2 adet 12v 7 Ah akü paralel bağlanınca 12 volt 14 Ah batarya olur.
 
İki adet akü seri mi yoksa paralel mi bağlı onu bilseniz iyi olur çünkü trafonun primerine bu akünün voltajı geliyor. Yani atıyorum seri bağlı ise aküler, toplam voltaj 24V 7Ah olur fakat paralel bağlı ise 12V 14Ah olur. Yani aküyü değiştirirken trafonun primerine gelen voltajı değiştirmeseniz iyi olur çünkü o voltaja göre dizayn edilirler. Yani tavsiyem sadece Ah ini artırmak olsun. Toplam voltajını değiştirmeyecek şekilde paralel akü bağlayın yada eski voltajda yüksek Ah li tek akü kullanın ama tabi riskli tarafları illa ki olacaktır çünkü sistemin nasıl dizayn edildiğini bilmiyoruz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,282
Mesajlar
916,419
Kullanıcılar
450,114
Son üye
Susqunbey

Yeni konular

Geri
Üst