başım belada

remenans

Üye
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
44
slm arkadaşlar.çalıştığım fabrıkada tek saate bağlı iki adaet trafo var bırı 1000 lık dıyerı 1800 luk imalatta iken kom panzasyonumuz super yüzde 8reaktıf yuzde 5 kapasıtıf.ama imalat bıttımı yanı kış sezonunda 0\050 reaktıf 0\040 kapasıtıf ne varsa denedım 220 kondansator vs en ince detayına kadar rolelerı taktım her markadan en hassasından ama gene olmadı.uzun arştırmalarımda sonra bunu nedenı bızımtrafolarımızdan kaynaklandığı sonucuna vardım.yanı 15000 volt gırışlı trafomuzun prımerınden geçen enerjı bobın olduğundan reaktıf enerjı ister (ha sabıt gurubu da yaptım akım trafoların dan once ama netıce gene aynı)malum trafoların cos sabıt olmadığı için hem reaktıf hem kapasıtf yazıyo ben bunu nasıl duzeltebılırım aklıma bişey gelıyo ama trafonun olcum hücresınden akım bılgılerı alıcam ama o da kök üç çıkarıyo ben bunu orana çevırıp r.g.k.rölesıne nasıl adapte ederım vea bi çare bilen varmı çok acıl
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sn.remenans,Grup-Arge firmasının Smart SVC - 12C3L/OG ürünü tamda aradığınız üründür.Akım bilgisini OG tarafına takılan pratik akım trafolarından (toroid),gerilim bilgisini AG tarafından alarak AG tarafında kompanzasyon yapar.oranlarınızın %1-2 lere düştüğüne şaşıracaksınız.
 
İstanbulda iseniz Çağrı Elektrik A.Ş. dışında biz, trafo endüktivitesini kompanze eden cihazlar ile uygulama yapıyoruz. Türkiyede ilk defa ölçü hücresi gerekmeksizin sekonder koruma rölenizden alınan bilgi ile AG tarafından kompanzasyon ile kesin sonuçlar alıyoruz. Böylece pahalı ölçü hücresi ilavesi gereksinimi kalmıyor.
 
Hem sayın tknyn hem de dinamik arkadaşlarımızın verdiği cevaplar doğrudur. Kesin çözüm için alternatifleriniz var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,316
Mesajlar
916,653
Kullanıcılar
450,150
Son üye
Sqnax

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst