avometre ile ilgili sorun

Katılım
17 Nis 2011
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
34
arkadaslar merhaba ben proje olarak avometre yapdım hersey tamam ancak voltaj sorunu war en az devreye 5 v gelcekken 2.5 v geliyor vede pil ısınıyor pili cıkardım ölcdüm 9 v gösteriyor ama baglayınca 2.5 v düsüyor bunun sebebi ne olabilir acil yardım edin cok tesekkür ederim.
 
arkadaslar buda devrenin resmi pil yuva yerini gösterdim acil yardım etmeniz lazım :(
 
Pili ısıtabildiğine göre devren yüksek akım çekiyor. Yaptığın devre göz önüne alındığında yüksek akım çekecek bir devre değil. Bu da komponent değerlerinin yanlış seçilmiş olabileceğini, pcb'nin (eğer kendi imkanların ile bastıysan) asitte az kaldığını, yolların tam erimediğini veya bağlantıların yanlış olabileceğini (entegrenin lojik 1 olan bacağına gnd bağlamak vs) gösterir.

Çözüm;
Önce pilden başka ısınan komponent var mı diye bakmak gerekir.
Yoksa avometre ile yollar arasındaki bağlantılar kontrol edilir. Birbirinden bağımsız yollar arasında görünmeyen bağlantı var mı diye.
PCB üzerinde pil konnektörleri arasındaki direnç değeri de fikir verebilir.
 
anladım cok tesekkürler plaketi yaptırdım yani özel olarak bastırdım yollarda sorun olcagını zannetmiyorum ama tekrar bakıcam bide su -9 volt baglamadık yani 3nolu bacakdan giden baglamadık ondan kaynaklanabilirmi ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,775
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst