Avea Ar-Ge Merkezi’nden “Mobil Tahlil” Projesi

adildr

Üye
Katılım
11 Ocak 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Kaliforniya Üniversitesi biyoteknoloji ve nanoteknoloji bölümünde görev yapan Elektrik Mühendisi Dr. Aydoğan Özcan ve ekibi tarafından geliştirilen proje, Avea Ar-Ge Merkezi ile yapılan ortak çalışma ile Türkiye’ye getiriliyor.
Proje hakkında bilgi veren Dr. Özcan şöyle konuştu: “Kaliforniya Üniversitesi’ndeki çalışmalarımızda, merceksiz mikroskopi (fluoresan mikroskobu) yöntemiyle geliştirdiğimiz ve cep telefonuna adapte ettiğimiz mikroskop (alınan kan örneğinin de içine yerleştirildiği) sayesinde bazı tahliller gerçekleştirilebiliyor. Şu anda bu yöndeki çalışmalarımızı Avea Ar-Ge Merkezi’nde sürdürmekteyiz.”
Avea Ar-Ge Direktörü Egemen Kurdoğlu, “Mobil Tahlil” Projesi ile yeni bir formatın yaratılmasına öncülük ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Proje, 7000’e yakın sağlık ocağını merkezlerdeki gelişmiş sağlık kuruluşlarına bağlayacak bir iletişim kanalı oluşturacak. Bu proje sayesinde kan sayımı gibi tahliller, sıtma, AIDS ve tüberküloz gibi hastalıklara cep telefonu kullanılarak uzaktan tanı konması mümkün olabilecek, su ve gıda analizleri yapılabilecek.”

Kaynak: www.tibbiyeli.net
 
Merhaba arkadaşlar ben tıp fakültesi son sınıftayım.
Bölümlerimiz içiçe olduğu için güzel projeleri olanlarla iş birliği yapabiliriz.
 
Sizin ihtiyaç olarak gördüğünüz bir gereç analiz cihazı veya hastanın yaşamını kolaylaştırabilir diye düşündügünüz bir fikir varsa hayata geçirmeye çalışalım ;)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,229
Mesajlar
915,978
Kullanıcılar
450,021
Son üye
eimqoeL

Yeni konular

Geri
Üst