ATV61 frekans ayarı yapmıyor

calyon

Üye
Katılım
25 May 2008
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadasar bir projede kullanmış oldugumuz atv61 motor sürücüsü plc den LI1 klemensine gelen run komutu ve AI2 klemensinin girişine gelen 4-20ma ampere göre çalıştırmak istiyoruz ancak motora run komutunu verdigimizde 4-20 ma girişinden gelen değer ne olursa olsun motor ayarlanan düşük frekans ayarında çalısıyor ve ayar yapılamıyor.4-20ma sorunsuz bir şekilde geliyor defalarca ölçtüm ve zaten sürücünün kendiside ölçüyor üstelik run komutu gelmeden sürücü RDY durumda iken frekenas refasınsı değişiyor ancak run komutu gelince düşük frekansta çalısıyor ancak ayar yapmıyor gerekli paremetre ayarlarını yaptım başına bölye nu durum gelen ve öneri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.Şimdiden teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Uzakdan bazı ihtimallerden bahsedilebilir. HSP= MAX. düşük frekansa ayarlanmısdır. Cıhaz daha yüksek hıza çıkamaz.
Menu den, analog giriş.0-10 volt ayarında kalmış olabilir. 4-20 mA olarak ayarına bakınız.
AI1 den pot baglayıp normal çaşısmasına bakınız.
 
Sizdeki sürücünün, ilk referans alacağı yer olarak AI1 (yani 0-10V) seçili durumdadır. AI1 girişinde herhangi bir referans olmadığı ve dolayısıyla 0V olduğu için, sürücü hep 0V. olarak referans almaktadır.Bunu çözmek için:
CtL içindeki Fr1 parametresi AI2 olarak ayarlanmalıdır. Fr2 parametresini de AI1 olarak ayarlayın.
Ayrıca yine CtL içindeki CHCF parametresini de SEP olarak ayarlayın ki ileride 4-20 mA'i iptal edip, AI1 den 0-10V. referans verebilirsiniz.
Bir diğer konu da TcL içindeki rFC parametresini LI4 olarak değiştirirseniz, sürücü LI4 lojik girişinin 0 veya 1 olması durumuna göre FR1 ve FR2 arasında seçim yapar.Yani sürücünüz otomatik-manuel çalışma durumuna geçer.
İyi çalışmalar dilerim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,661
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst