Araç Asansörleri için münferit kompanzasyon sorunu

Katılım
17 Ağu 2007
Mesajlar
83
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba değerli kontrol kalemi üyeleri,

Biz bir otel inşaatı yapıyoruz. Bu otelde 6 duraklı 2 adet araç asansörü var. herbir asansör 55kW güce sahip.Asansörler hidrolik oldukları için aşağı inerken içinde araç olsa dahi herhangi bir yük çekmiyorlar.Sadece yukarı çıkarken her biri faz başına 90 A çekiyorlar.Yani ikisi aynı anda yukarı çıktığında 180-200 A arası bir güç çekiliyor.

Şimdi biz bu asansörleri otelin kompanzasyonunun dışında kendilerine has kompanzasyon yapmak istiyoruz. Ve bu kompanzasyonu sabit kondansatör grubuyla kademesiz ve anlık yapmayı düşünüyoruz. kontaktörlerin bobinlerini sadece yukarı çıkarken çalışan kontaktörden kontak ucu alarak çektirmeyi düşünüyoruz. Böylece anlık kalkış akımının hızına yetişmek için kademe geçiş hızı ortadan kalkıyor kondansatörler tek seferde devreye girmiş oluyor. asansör durduğunda ise devre dışı kalması gerekiyor.

Bu kompanzasyon panosu mantığı doğrumudur? doğruysa nasıl dizayn edilmelidir?

Doğru değilse veya daha mantıklı bir çözümü varsa nedir?

yardımlarınızı bekliyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bu şekilde sıkıntı çekebilirisiniz, bu tip kompanzasyon sistemlerindeki ölçümlerin neticesinde kalkış ve normal gidiş zamanlarından farklı reaktif enerjiler çekiyor
bunun için, reaktif enerjiyi ölçüp hızlı karar verip kondansatörleri tristör ile devreye alabilen bir sistem kurmanızda yarar var
tabiki ilk önce ölçüm
SVC15C sizin işinizi görür
 
Yaptığınız çözüm elbette işe yarayabilir, diğer taraftan dezavantajarıda var, şöyleki; ara katta durduğunda kondansatörler devre dışı kalacak bir sonraki kata kondasnatörler deşarj olamadan çıkmak istediğnizde kontaktör ve kondansatörleriniz kısa sürede sorun yaşayacaktır. Kaldıki aşağı inerkende kompanzasyon gereksinimi duyacak sistem daha düşük olsada. Uzun ömürlü bir çözüm için, deşarj gerektirmeyen tipte tristörlü sistemler seçmeniz faydalı olur. Örneğin bizim üretimlerimizde kondansatörlerin deşarj edilmesine gerek yoktur.
 
hocam düşündüğün sistem seni kurtarır kullanacağın kondansatörlere deşarj direnci tak bunlar senin kondansatörlerinin maximum 1 sn de dejarj olmasını sağlar.
 
Çok teşekkürler.

Sistemi kurdum. Kondansatörleri asansör yukarı giderken çeken kontaktörün kontaklarından alıyorum ve sadece yukarı çıkarken kondansatörler çalışıyor. Aşağı inerken veya durduğunda da deşarj oluyor. Zaten kapının açılması 5 sn sürüyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst