arızalı kaynak makinası yardımlarınızı bekliyorum

memet_04

Üye
Katılım
16 Şub 2007
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
stanley çanta tipi kaynak makinası var tüm devredeye faz geliyo sorunu anlayamadım plakette kararma olan yerde yok ışıgıda fanıda çalışmıyo neyi arızalı olabilir sizce?
 
onu tamir etmeye çalışan oldu mu? yada sağdan soldan bir yerden aldın? eğer hurda olarak satılmış ve kurcalanmışsa uğraşma...
 
makina hiç tamir görmedi kendim söktüm elektrik kabloları saglam devreye elektrik geliyo ama heryerde faz var nedense şasede bile faz var
 
Elektronik bilginiz ne kadar bilmiyorum ama ,

Bu tip kaynak makinasının girişte sigorta , köprü doğrultucu , kapasitor , kısmına kadar kontrol etmenizi öneriyorum.

Kablo konusunda besleme kablosunun nötr dönüşü kopuk ise cihazın her yerinde faz görmeniz normaldir. Birde faz kontrolünü nasıl yapıyorsunuz bunu bilmek lazım. kontrol kalemi ile gözlemliyorsanız bu bilimsel bir ölçüm şekli değildir.

Ölçümlerinizi bir multimetre ile yaparak voltaj belirtmeniz gerekiyorki nerede ne var bilelim.

Önce kartı cihazdan söküp önünüze almanız gerekiyor.

Elektronik bilginiz yeterli değilse müdahale etmemenizi öneririm. Ölümcül derece riskli voltaj barındırmaktadır.

Cihazın yapısına baktığımda ya çok güçlü bir kaynak makinası değil yada profesyonelce dizayn edilmemiş basit bir ürün gibi geldi.
 
Köprü diyotta içten bir kısa devre varsa makina girişteki bir doğrultmadan (redresörden) sonraki 310 volt dc.'yi bu yüzden göremediği için kendini korumaya almış da olabilir,indirekt yollu yani röle çektirmeli dolaylı besleme şartlı olarak, redresörden sonraki tüm beslenme devrelerinde, eğer 310 volt dc' nin olması şartıyla inverter kaynak mak.,bu devre yapısına göre devreye giriyorsa, fanlar ve gösterge lambası çalışmamış olur. Yani faz ve nötr uçlarından yalnız birini görmeniz, faz ve nötr'ün,redresörden sonraki röleyle çektirilmemesi nedeniyle, sadece şebekeden gelen tek faz veya nötr ucunu tüm noktalarda görmenize belki de neden olmuştur.

Ağırlığınız kabloyu sağlamlığı açısından tam elimine ettiğiniz için; sigorta > köprü diyot > elektrolitik kondansatör (Köprü diyot veya elektrolitik kond.'ün içten kısa devre olması halinde girişteki sigorta direk atmış olurdu) yani 310 volt dc.'nin ilk çıktığı kısımlar,ilk doğrultma (besleme) hattı üzerinden olsun. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
10 volt dc' nin olması şartıyla inverter kaynak mak.,bu devre yapısına göre devreye giriyorsa, fanlar ve gösterge lambası çalışmamış olur. Yani faz ve nötr uçlarından yalnız birini görmeniz, faz ve nötr'ün,redresörden sonraki röleyle çektirilmemesi nedeniyle, sadece şebekeden gelen tek faz veya nötr ucunu tüm noktalarda görmenize belki de neden olmuştur.
öncelikle çok teşekkür ederim herbirinize ayrı ayrı cvp yazdıgınız için cihaz stanley marka kaynak makinası cihazı söktüm fakat hiç bi yerinde arıza göstermiyor yarın daha detaylı resim çekip koyarsam yardımcı olabilirmisiniz elektrik bölümü okuyorum 2 yıllık ama saglamlık kontrolü yapamadım elemanlara ayrıca besleme kablosunda bi sorun yok gibi görünüyor ölçü aletiyle denedim
 
arızaların çoğu gözükmeyebilir.Sadece kontrol kalemiyle tamir yapacaksan kendini tehlikeye atmış olursun .Her yerinde faz göstermesi teknik birisi için iyi bir ifade şekli değildir.
 
elektronik bilgin yoksa ona dokunma endüstriyel elektronik işi o senin için tehlikeli çoğu tv tamircisi için de...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst