Arçelik klima üfleme kapağının açılmaması

Banker

Üye
Katılım
23 May 2009
Mesajlar
17
Puanları
1
Bütün ustalara selamlarımla,
Klimam Arçelik marka ve eski modellerden.12000 Btu'luk.Klima ısıtma konumunda çalışıyorken üfleme kapağı bir müddet açılmadı,yani kapalı kaldı, kapalı konumdayken klima çalışıyordu, çok kısa bir süre (yaklaşık 1 dk) sonra çat pat şeklinde bir patlama oldu, cihazdan yanık kablo kokusu geldi.Sigortadan elektriği kestim.Sizce bu neden olmuş olabilir? Bu olay nedeniyle cihazın hangi parçaları zarar görmüş olabilir? Köyde yaşamam nedeniyle tamirci olmadığından iç üniteyi kendim nasıl sökerek tamirciye götürmeliyim? İç üniteyi gazı kaçırmadan sökmek mümkünmüdür? Yoksa, gaz önce dış üniteye hapsedilip,daha sonra mı sökülmelidir? İç üniteki hasarı, yanık kablo,anakart, v.s. iç üniteyi duvardan sökmeden, gazı kaçırmadan,iç ünitenin plastik muhafazalarını sökerek görmek mümkünmüdür? Köydeki tamir Bakım işleri şehirlere göre en az iki katına mal oluyor, bu da rekabet ortamı olmamasından olsa gerek.Bu gibi nedenlerden, mecburen, benim gibi belirli bir gelire sahip insanlar işlerini şehirde halletmeye çalışıyorlar.Yukarıda açıklamaya çalıştığım sorunumu en ekonomik şekilde nasıl halledebilirim? Değerli yardım önerilerinizi esirgemeyeceğinizi umarak saygılar sunuyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
128,389
Mesajlar
917,185
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst