Arçelik, Beko Çamaşır ve Bulaşık Makinaları Test Programı

makinada 3 lü ventil mi var kontrol edin. yumuşatıcı ventili arızalı olabilir.
 
Bir süredir makinaya bakamadım ventilde sıkıntı yok fakat ben hep denemeleri makina boş iken yaptım makinaya çamaşır atıp çalıştırdığımda makina sıkmaya geçmemeye başladı acaba bu makinada yük algılama varmı
 
Selamlar. Harika bir yardım bölümü olmuş, emeği geçene teşekkür ederim.

arkadaşlar evimde bulunan Beko 5061 b çamaşır makinası taşındıktan sonra sorun yaşatıyor. Makina Ön yıkama ile yıkandığında su alıyor yıkıyor, ancak ön yıkama bittiğinde beklemeye kalıyor ve ilerlemiyor. Normal yıkama yapmak istediğimde az biraz su alıyor ancak içerisindeki merdane dönmüyor ve o şekilde kalıyor. Ön yıkama yapıyor, ayrı ayrı sıkmasını, durulamasını yaptığımda her bölüm çalışıyor. internette biraz araştırmamda resetleme olayı olduğunu öğrendim ve araştırmalarımın devamında sitenizi buldum. bu modelin test ve resetlemesi nasıl yapılır. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla
 
resetlik durum yok
ventiliniz arızalı
 
arçelik 4340 as test programına gırdıgımde tum ledler yanıp sondukten sonrakı 2.adımla su almıyor hızlı program butonu yanıyor 3.-4.-5.-6. adımı atlayıp 7 adım 52 d/d programlarını yapıyor en son kacak testı suyunu her gozden alıyor programı sonlandırıyor bu hızlı program ısıgının yanması ve test programındakı 2-3-4-5-6 adımlarını atlamasınn sebebını bulabılmıs degılım. urunun ısıtmama sıkayetı vardı normal program verdıgımde urun ısıtıyor.
 

Ekli dosyalar

  • 20160926_120107.jpg
    20160926_120107.jpg
    363 KB · Görüntüleme: 20
Bakımcıı kardeşim, 3650ft makine sigorta attırıyor. Motorun yanında ki soketten fişi çıkardım sıkıntı yok. Yani arıza motor kısmında kaldı ancak makine ile biraz uğraşınca deneme yaparken, ara sıra çalışıyor ve gene sigorta attırıyordu. Motoru bugün sökeceğim sence neresine bakmalıyım. Bunların motorda kondansatör falan var mı acaba? Sigorta değilmiş aşırı akım rölesi imiş.
 
Son düzenleme:
motorda sıkıntı olacağını zannetmem motor kömürlerinin olduğu bölgedeki tozları temizle
bu motorda kondansatör yoktur.
 
motorda sıkıntı olacağını zannetmem motor kömürlerinin olduğu bölgedeki tozları temizle
bu motorda kondansatör yoktur.
Abi bende öyle düşündüm. Hatta akşam makineyi teslim çevirip kabloları falan kontrol ettim kömürün birini söktüm baktım yanık kopuk birşey göremedim. Motoru sökeyim iyice bir hava tutayım diye düşündüm yerinden çıkaramadım. 4 vidalı söktüm kıpırdamadı bile yerinden başka bir vidası falan mı var yoksa çekiçle falan az tıklayım mı?
 
Son düzenleme:
motorda sıkıntı olacağını zannetmem motor kömürlerinin olduğu bölgedeki tozları temizle
bu motorda kondansatör yoktur.
Abi şu an sigorta atma durumu yok dediğin gibi kömürleri temizledim. Ama motor şu an cızırtı gibi çalışıyor. Nasıl anlatsam sanki küçük bir şey sürter gibi. Bir de sanki suyu az alıyor gibi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst