Arçelik 6050 M Bulaşık Makinesi Arızası

seresim

Üye
Katılım
18 Eki 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
makine yıkamaya başlıyo,program saati 3 tık yaptıktan sonra ısıtmaya giriyo,2-3 dakika sonra çıkıyo ve program hızlı bir şekilde ilerleyip,makine programı bitiriyo.ben beyin degiştirdim ama düzelmedi acaba ne gibi bir sorunum olabilir bana yardımcı olabilirmisiniz?şimdiden teşekkür eder cumanız mübarek olsun.
 
beynin yanında küçük elektronik kart var mı ? varsa değiştirin yoksa ısıtıcıda kısa devre söz knusu olabilir
 
KISA DEVRE YOK,3 AY ÖNCE BEYNİ SÖKTÜM TOPLADIM,KARTIN soketlerini sıkıştırdım çalıştı,makine ,şu an yine aynı olayı yaptı,beyni sipariş etmiştim taktım düzelmedi,kartı sipariş etsem,3-4 günde anca gelir kartın neresinde olur acaba?eski dökümanları araştırdım ali usta kondansatörün 6-7 senede bir degişmesi gerekir diyordu .gözle görünür bir arıza gözükmüyo kartın üstünde,acaba hangi parça arızalanmış olabilir,kartta?birde kart tamiri hakkında nasıl bilgi sahibi olurum,yardımcı olursanız sevinirim.
 
şuan yine normale döndü makine,büyü ihtimalle kartın üzerinde rutubetten dolayı makineyi aptallaştırıyodu,temizleyip kurutunca normale döndü ,bir daha nezaman arıza yaparsa artık,hayırlısıtşkler hepinize,büyük bir begeni ile takip ediyorum sitenizi fırsat buldukça
 
benimde arçelik 6050m bulaşık makinem var makine çalışırken program cihazından sanki dişlileri döndürmede zorlanıyormuş gibi ses geliyor ama çalışmaya devam ediyordu sonradan makine suyu ısıtmaz oldu ve program çok hızlı ilerliyordu. bende beynini değiştirdim. program geçişinde oluşan ses kalmadı ancak bir iki defa birazcık suyu ısıttı ve program normal ilerledi ancak sonra yine suyu ısıtmaz oldu ve yaklaşık bir buçuk saat çalışması gereken program yaklaşık 20-30 dakikada bitiyor ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim. (bu arada ısıtıcı sağlam mı diye ölçtüm 27 ohm değer verdi. ntc sağlam mı diye baktım 60 kiloohm değer verdi ntc'yi avcumun içinde tutup ısıtınca 60k lik değer 50-40k civarlarına düştü).
 
bunların bana göre en büyük sıkıntısı beyin arkasında bulunan zamanlayıcı motorun plastik dişli kısımı gibi
 
beynin yanında küçük elektronik kart var mı ? varsa değiştirin yoksa ısıtıcıda kısa devre söz knusu olabilir

Sayın ustam ilginiz için teşekkür ederim. Arkadaşımın problemi aynen bende mevcut. Makina tık tık tık tık devam ediyor su alıyor yıkamaya giriyor ısıtmaya giriyor pompa derken programı iki dakikada bitiriyor. Forumu devamlı takip ettiğim için dediğiniz gibi beynin yanındaki küçük kartı orjinaliyle değiştirdim. arçelikden yeni aldım. Fakat sorun aynen devam etmekte. Şimdi nereye bakmam gerekir ? Cevap verip yardımcı olursanız çok teşekkür ederim. İyi günler.
 
muhtemelen ntc niz arızalıdır. kart ntc yi göremediği zaman 2 dk içinde program bitirebilir
 
İlginiz için çok teşekkür ederim ustam. Dediğiniz gibi ntc kontrol ettim fakat aynı arıza devam etmekte. Çok istisna bir durum olsa gerek . Farklı bir şey aklınıza gelirse denemekten memnun olurum. İlginiz için tekrar teşekkür ederim . İyi günler kolay gelsin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,228
Mesajlar
915,964
Kullanıcılar
450,019
Son üye
ivanko_100

Yeni konular

Geri
Üst