Arçelik 5500E Çamaşır Makinesinde Sorun

Arkadaşlar iyi günler Arçelik 5500e model çamaşır makinesinde ses problemi var.Sanki çalışırken çır çır ses çıkartıyor.Usta çağırdım pompadan dedi ama yine aynı sesi yaptı.Fakat sanki pompa devamlı çalıyor gibi.Acaba anakartta mı arıza vardır.Yardımcı olursanız sevinirim.Bu arada yıkama yapıyor ve panelde hiçbir hata mesajı yok.Herşey normal miş gibi.
 
Pompa daha önçe yanmışsa pompa'ya komut veren tristörü kaçaklı durumuna getirmiştir duydugunuz ses pompa ve ventilin ortak çalışma sesidir .Yani ventilden su alırken pampadan su tahliye ediliyor. kontrol kartını ,kart tamiri yapanlara götürürseniz 10 tl 'ye yaparlar

Çok teşekkür ederim ilginize pompa pervanesi dönüyor ama herhalde bu onun sağlam olduğunu göstermez.Ama bu tristör işi kafama yattı.Normal elektronikçiler bu işten anlarmı acaba(tv tamircileri)
 
evet ; t 410 lar dan biri kaçakli .Aliminyum sogutucunun altında 4 tane yanyana duranlar
 
evet ; t 410 lar dan biri kaçakli .Aliminyum sogutucunun altında 4 tane yanyana duranlar
Çok teşekkür ederim.Bu iş eğer bu kadar kolaysa çok güzel olacak.Bu arada eski pompayıda değiştireyim mi?
 
tabii ki t 410 lar degişsin ondan sonra denemek lazım .mekanik pompa ise sakın degiştirme
 
Kart tamircisi arkadaş kartta bir problem göremedi.Yani işlemci etrafındaki cihazlar çalışıyor.Belki işlemcide problem olabilir dedi.Başka problemi ne yapabilir acaba.
 
hangi semte oturuyorsunuz ? Özel mesaj olarak gönderin yakın olan adreslerden birini vereyim .
 
5550 ve 5550 E kartları var fazla şuan kullanılacak durumdu yaşadıgım yerde 5550 ve 5550E makine ykotur varsa dahi kullanılmıyrdur. elektriklerden dolayı. isteyen olursa gönderebilrim.!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,235
Mesajlar
916,058
Kullanıcılar
450,034
Son üye
aaaahaha

Yeni konular

Geri
Üst