Apartman Girişindeki Sensörlü Aramatür Dengesiz Çalışıyor

Derde

Üye
Katılım
27 Tem 2011
Mesajlar
41
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba arkadaşlar apartman girişinde bulunan sensörlü armatürümüz yazın bazı geceler sürekli yanıyordu. Forumu araştırdım lambanın ısınması nedeniyle sensörü etkileyebildiği söyleniyordu. Şimdi havalar soğuyunca bu sefer de çok kısa süre yanmaya başladı. Bazen merdivenlere adım atar atmaz kapanıyor bu sefer de karanlıkta kalıyoruz. Sonra kollarımızı olabildiğince açıp sensöre el sallayarak ilgisini çekmeye çalışıyoruz. :D

Hayır birşey değil aparmanın kapısı camlı olduğundan dışarıdan görenler çıldırdığımızı düşünecek. Bu armatürü adam etmenin bir yolu var mıdır yoksa böyle sorunları olmayan x marka bir armatür mü önerirsiniz?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sn arkadaşım sensördeki ampülü sök bak kaç watt lık olduğununa bak eğer 25 watt tan büyükse 25 watt lık ampül tak
 
Ergül bey cevabınız için teşekkür ederim. Hafta içi çalıştığım için hafta sonu açıp kaç wattlık ampul kullanıldığına bakacağım.

Dün de huy değiştirdi. Önünde herhangi bir hareket olmamasına rağmen kendi kendine yanıyor belli süre yandıktan sonra sönüyor ve 1-2 saniye sonra tekrar yanıyor. Sabaha kadar böyle devam etti. Ampul ısı ile alıcıyı kandırıyor sanırım ancak hava da soğuk neden bu kadar dengesiz çalışıyor anlamadım.
 
Aynı sorun bizde de var, apartman içi kapımın önündeki sensör çoğu zaman zor algılıyor, algılasa da hala altında olmama rağmen hemen sönüyor, bazen de 1er saniye aralıklarla yanıp yanıp sönüyor :)
 
Sensör değişecek...Sürekli yanması, dengesiz yanması içinde siyah bir parça var. Devre kesici. Bunu değiştirebiliyorsan değiştir yoksa komple sensörü değiştirmen lazım...
 
konu halloldu mu bilmiyorum ama Ergül bey e katılıyorum. 25 watt lık ampül olup olmadığının kontrolu lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,744
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst