Anlam veremedigim elektrik tesisat problemi

Arkadaşların da değindiği üzere "Nötr kopukluğu" yaşıyorsunuz.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Hiç bir sorun olmasa bile atması normal !
Dengesiz beslemelere sahip (bunlar jeneratörler, LC voltaj katlayıcıları vs) kaynaklarda sıkça görülen bir durumdur. Herhangi bir periyotda kaynak ile alıcı arasındaki voltaj değerleri toleransların (kaçak akım seviyesi) üzerine çıkar bu sisteme 2. bir kaynağın bağlanmış olma etkisi yapar(Alıcı elektrik üretiyor gözükür). Periyod olarak besleme voltajı periyodu ile aynı olmayan bu voltajlar Şebeke voltajına ters yada doğru yönde etkileyebilir. Yönü ne olursa olsun kaçak akımın atmasına sebep olurlar.

Örnek:
220 voltda 60mA kaçak akımda :
Regeneration (geri besleme) veya frekans kaymasında oluşan güç farkı 13.2 wat olursa kaçak akım atacaktır(süreye bağlı olarak).
 
Yani? Kacak akim rolesini dukkan tarafina alip jenerator beslemesini de mi kontrol altina alayim?
 
Yani? Kacak akim rolesini dukkan tarafina alip jenerator beslemesini de mi kontrol altina alayim?
Stabil bir frekans değerin varsa (jeneraör tarafında ki bunun nasıl olacağını aklım almıyor) kaçak akım kullanabilirsin. Ve/veya daha büyük kaçak akım kullanabilirsin (ki bu atmamasını garanti etmeyecektir ). Ayrıca dükkanınızda regülatör varsa iptal edip denemenizi önerebilirim. Jeneratör tarafında kaçak akım kullanmamanızı tasvip etmesem de belirtmek zorundayım.
 
Buz makinasi ve bulasik makinesi servisleri garanti icin kacak akim rolesi istediklerinden taktirmak zorunda kaldim
 
İsa ILISU nun elektrik tesislerinden dolaylı dokunmaya karşı topraklama adılı kitabının bir sayfasında bu durumu anlatan süper bir çizim vardı ; fi tarihinde fotoğrafını çekip yüklemiştim. İnternet de gezen dökümanlarda bu sayfa yok malesef ; kitap da yanımda yok ; eski mesajı da aradım ama bulamadım ; bu durumda jenerator ve şebeke de 4 kutuplu şalter kullanılmalı ve nötr her çalışma durumunda başka bir yerden devre tamamlayamamalı diye bir ifade vardı ; yaşlı kafamda yardım etmiyor ; hatırlayamıyorum......
 
kaçak akım rölesinin amperajını yükseltin ya da sökün gitsin. Ama topraklamada herhangi bir sıkıntı varsa böyle sorunlar da oluşabiliyor.
ne kadar kolay söyledin kaçak akım bu adı üstünde kaçak olmasa atmazdı her halde insan hayatı bu kadar ucuz deyil tutumunuz hoş deyil......
 
Araya taraya buldum sonunda....


rRBqbB.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,828
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst