kaçak akım koruma şalteri arıza tespiti

mehmet95

Üye
Katılım
21 Kas 2006
Mesajlar
173
Puanları
1
Yaş
39
kaçak akım koruma şalteri arıza tespiti

kacak-akim-ariza-tespiti.png


1 - Bütün sigortaları kapatıp sadece K.A.K.R sini kaldırın
- Eğer K.A.K.R kalktıysa diğer sigortaları tek tek açın
- Açarken sigortalardan biri K.A.K.R ni attırdığını göreceksiniz
- Attıran sigortayı kapatın ve diğer sigortaları açıp evinizin diğer bölümlerine elektrik verebilirsiniz. - Kapalı olan sigortanın hangi bölge olduğunu tesbit edin.(prizleri kontrol ederek hangilerinde elektrik olmadığını bulun).
- Elektrik olmayan bölgedeki prizlerin birinde kaçak meydana gelmiştir. prizler ıslanmış yada nemlenmiş olabilir yada prizlere takılı cihazlardan biri kaçak yapmış olabilir. prizlere takılı cihazları fişten çekip tekrar kaldırmayı deneyin.

2 - Evdeki bütün prizlerdeki fişleri çekin.
- Özellikle Fırın, çamaşır makinası, bulaşık makinası, ketıl, elektrikli soba, tost makinası, fritöz, klima, elektrikli şofben, ara kablo(3'lü priz) vs. ve tekrar açmayı deneyin eğer düzeldiyse tek tek fişleri prizlere takın. Takarken hangi cihazın K.A.K.R ni attırdığını tesbit edebilirsiniz.

3 - Yukardaki işlemleri uyguladıktan sonra çözüme ulaşamadıysanız.
- İç tesisatınızda bir sorun olabilir, yada binadaki diğer dairelerde oluşan kaçak binaya yayılmış olabilir. Elektrikçi çağırmanızı tavsiye ederiz.

4 - Arasıra atıyor ise ;
- Atma sıklığı ayda birkaçkereden fazla ise cihazların birinde çok küçük bir kaçak olabilir.
- Eğer K.A.K.R kalitesiz bir markaysa bozulmuş olabilir. sıemens marka takarsanız %90 sorun çözüme ulaşır.
 

Ekli dosyalar

  • kaçak akım rölesi arıza tespiti.pdf
    592.4 KB · Görüntüleme: 22
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Çok faydalı ve pratik bir arıza tespit yöntemi teşekkürler mehmet hocam.
 
çok yararlı bir paylaşım teşekkürler...
 
kacak akim koruma rolem bi gurum sigortanin giris otomati durumunda ve calisiyor fakat tekrar acip kapamak istedigimde tutmuyor bunun icin yirmi dakika kadar ugrasmak gerekiyor ve daha sonra ampuller patmaya basladiktan sonra bi daha sorun yasanmiyor (patlamayla anlatmaya calistigim yanmasi idi nese)

simdi tesisat berbat kisaca bahsedeyim :
1 . Armaturler balanstli 70w holejen armaturler
2 . Kontaktorun bobini kendi giris fazlarindan besleniyor ve cikisi ayri bi notrle birlesiyor
3 . Atlama mesafesi 70 metreyi buluyor
4 . Hatta asiri yuklenilmis

Bobin zaten bi kac mA caliyor atiyorum 10mA geriye kalanida balanstlarin belkide kapasitif ozelligi sayesinde 30mA asip kka attirma ihtimali varmi

Gerilim dusumunun buna bi etkisi olabilirmi

Herkeze sevgiler ...
 
arkadaşlar bir evde 1 ay önce kar :confused::confused:atıyordu arıza kardan cıktı degiştirdim.fakat 2 gün önce tekrar atmış kurmuşlar bugün sabah 3,4 defa daha atmış yine kurmuşlar baktım tesisatta problem bulamadım topraklama zayıf olmasından yaparmı sadece buzdolabı çalışıyormuş prolem görünmüyor.topraga karşı izalasyon kontrolü nasıl yapılır.toprak hattının saglam yada bozuk oldugunu nasıl anlarım.elektrik ustasının biri kar'ı iptal et otamat bagla o toprklamanın zayıflamasındandır dedi siz ne dersiniz?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst