ANFİ ARIZASI

holor96

Üye
Katılım
15 Ağu 2014
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
30
Üstadlarım resimde gördüğün anfi 1 hafta öncesine kadar sorunsuz çalışmaktaydı ve çokta memnundum. ama bunun baglı oldugu priz grubunda başka bi kabloda kısa devre oldu ve haliyle evdeki sigortalar attı. ve bu anfiyi o günden sonra çalışmıyor. Öndeki Güç Lambası Yanıyor Kondansatörlerde Herhangi bir şişme , patlama yok. acaba sıkıntı diyotlardamı diye 4 diyoduda değiştirdim ama sonuç SES ÇIKMIYOR. Acaba Direk Entegredemi sorun var yoksa bu işi nasıl çözebilirim. neleri değiştiriyim.. Tavsiyelerinizi Ve Yardımlarınızı Bekliyorum.
20140815_212103.jpg
 
pasif elemanlarda pek sorun olacağını zannetmiyorum bahsi geçen entegrede ucuz bişey al değiştir bence
 
Üstadlarım resimde gördüğün anfi 1 hafta öncesine kadar sorunsuz çalışmaktaydı ve çokta memnundum. ama bunun baglı oldugu priz grubunda başka bi kabloda kısa devre oldu ve haliyle evdeki sigortalar attı. ve bu anfiyi o günden sonra çalışmıyor. Öndeki Güç Lambası Yanıyor Kondansatörlerde Herhangi bir şişme , patlama yok. acaba sıkıntı diyotlardamı diye 4 diyoduda değiştirdim ama sonuç SES ÇIKMIYOR. Acaba Direk Entegredemi sorun var yoksa bu işi nasıl çözebilirim. neleri değiştiriyim.. Tavsiyelerinizi Ve Yardımlarınızı Bekliyorum.Ekli dosyayı görüntüle 19120

Merhaba.Entegre mutlaka bozulmuştur.Ayni durum pc ses kuvvenlendiricili hoparlörlerimdeki ses entegresinde başıma da gelmişti.Prizdeki toprak hattından faz ses devresine bir şekilde kaçak yapıp gelerek sigortayı attırdıktan sonra entegreyi de bozmuştu.Yalnız bendeki entegre güç lambası ledini hafifçe yakıyor ve trafo aşırı da kızıyordu biraz farklı da olarak.Entegreyi devreden söküp kaldırdığımda bu kısmi kısa devre (Ledin zayıf yanması durumu) tamamiyle de ortadan kalkmıştı.

Yani böyle faz gelmesi türünden olan (Yani fazın devredeykne kısa devrenin direk ses entegresi içinde olduğu durumlarda) bu tür kısa devre durumlarında direk amfi entegresi hasarlanıyor,bundan hiç de şüpheniz olmasın.Entegreyi yenisi ile değiştirdiğinizde yeniden ses verecek,yani tam olarak düzelecektir.Kolay gelsin.
 
Cevaplarınız için Çok Teşekkürler. inşallah yarın ulusa gidip bu entegreden alıp değiştiricem. sonuçlarınıda yazıcam. Tekrardan Teşekkür Ederim
 
Evet üstadlarım dediğiniz gibi Entegre bozulmuş. bugün gidip aldım ve değiştirdim. Direk Çalıştı ve Ses gelmeye başladı. Yardımınız için Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,381
Mesajlar
917,140
Kullanıcılar
450,262
Son üye
EminFurkan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst